BTSO’dan 9’uncu Ur-Ge projesi

10 Ur-Ge projesini hayata geçirme hedefinde olan BTSO, söz konusu projelerin 9’uncusuna imza attı. BTSO Başkanı Burkay, firmalardan gelen her talebin Oda’nın çalışmalarına ve projelerine yön verdiğini belirtti.

BTSO’dan 9’uncu Ur-Ge projesi

Bursa iş dünyasını uluslararası alanda daha güçlü bir konuma taşımayı amaçlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), bebe ve çocuk konfeksiyonu firmalarından gelen yoğun talep üzerine sektöre yönelik 2. Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesi’ni hayata geçirdi.

38 firmanın katılımıyla oluşturulan 2. Ur-Ge projesi sektöre büyük moral verdi. Bursa iş dünyası, BTSO’nun hazırladığı her Ur-Ge projesi kapsamında eğitim, danışmanlık ve tanıtım giderleri için 4,5 milyon dolarlık desteklerden yararlanıyor. BTSO, sürdürdüğü 9 Ur-Ge projesi ile de 40,5 milyon dolarlık kaynağı Bursalı firmaların kullanımına sundu. Sektör temsilcileri, ilk Ur-Ge projesi ile dünyada söz sahibi olan uluslararası fuar organizasyonlarına da katılma imkanı yakaladı. Bursalı firmalar, ‘Bebe ve Çocuk Sektörünün Bursa’dan Dünyaya Açılımı’ konulu Ur-Ge Projesi kapsamında 2015 Ekim ayında yaklaşık 50 kişilik bir heyetle ABD’de düzenlenen ENK Children’s Club Fuarına, mayıs ayında da 45 kişilik bir heyetle Güney Afrika’da gerçekleştirilen Mama Magic Fuarı’na katılarak önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

REKABETİ GÜÇLENDİRİYOR

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda Bursa iş dünyasının rekabet gücüne güç katacak projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Ur-Ge projeleriyle Bursa ve ülke ihracatına katkı sağlandığını kaydeden Burkay, “Ürün ve hizmetlerinde farklılığını ortaya koyan, etkin tanıtım ve pazarlama tekniklerine sahip olan firmalar dünya arenasında avantajı da elinde bulunduruyor. Bizler Bursa’nın gücünün ve sahip olduğu tecrübenin bilinciyle ülkemizin ihracatına yön veren adımlarımızı sürdürüyoruz. 10 Ur-Ge projesini Bursa’ya kazandırma hedefiyle çıktığımız yolda şimdiye kadar 9 Ur-Ge projesine imza attık. Bu noktada yürüttüğümüz Ur-Ge projeleri iş dünyasında rekabeti güçlendirerek, onların dünyaya açılmasına da yardımcı oluyor” dedi.

BAKANLIK ONAYLADI

İş dünyasının çatı kuruluşu olarak firmalardan gelen her talebin Oda’nın çalışmalarına ve projelerine yön verdiğini dile getiren Burkay, b ebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcilerinden yeni bir Ur-Ge projesi kurulması yönünde gelen çağrıya destek verdiklerini vurguladı. İbrahim Burkay, “Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörümüze yönelik Ur-Ge Proje başvurumuzu Ekonomi Bakanlığı onayladı. Ur-Ge Projemiz Bursalı firmalarımız için hayırlı olsun” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X