BTSO’dan ABD çıkarması

Heyette bulunanların sektördeki yenilikleri yakından görme fırsatı bulacaklarını belirten BTSO Başkanı Burkay, ”İnanıyorum ki ikili iş görüşmeleri ile de Bursa’dan New York’a yeni ticaret köprüleri kurulacak” dedi.

BTSO’dan ABD çıkarması

FERİDUN EYÜPOĞLU

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), sanayici ve işadamlarını dünyanın önde gelen fuarlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Bir grup Oda üyesi ABD’nin New York şehrinde düzenlenen International Franchise Expo fuarına çıkarma yaptı. Dün kapılarını aralayan ve 21 Haziran’a kadar açık kalacak fuarı ziyaret eden 160 kişilik Bursalı heyette BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir ve BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile de bulunuyor.

FİRMA ZİYARETLERİ DE VAR

Dünyanın önde gelen markalarını buluşturan International Franchise Expo Fuarı’ndaki fırsatları değerlendirecek olan heyet, fuar yönetimi ile toplantı gerçekleştirecek. Heyet ayrıca plastik film, endüstriyel film ve paketleme sektörlerinde faaliyet gösteren Impex Global firması ile mimarlık şirketi Marin Architects’i gezerek bilgi alacak. Ziyaret kapsamında Türkiye-ABD iş forumu da düzenlenecek.

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ

Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Ali Koçak’ın katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda Amerika pazarı, iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesine yönelik olanaklar ve kurumlar arası işbirlikleri konularında bilgilendirmeler yapılacak. Forumun ardından New York Ticaret Odası’ndan 50 firmanın katılacağı toplantıda ikili iş olanakları masaya yatırılacak. Etkinliklerin son gününde ise BTSO organizasyonu ve Eve Group işbirliğiyle sektörel ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek. 

BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, gerçekleştirilen ziyaretler ve iş görüşmelerinin Türkiye ekonomisinin üretim, ticaret ve ihracat merkezi Bursa ile ABD arasındaki ticaretin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Bursa iş dünyası olarak ABD’ye ilk kez bu denli geniş bir katılım gerçekleştirdiklerini belirten Burkay, “Heyetimizde bulunan üyelerimiz, fuar boyunca sektördeki yenilikleri yakından görme fırsatına sahip olacak ve inanıyorum ki gerçekleştirecekleri ikili iş görüşmeleri ile Bursa’dan New York’a yeni ticaret köprüleri kurarak ayrılacaklardır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X