BTSO’dan demokrasi şehitlerinin yakınlarına burs desteği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, demokrasi şehitlerinin çocuklarına ve birinci derece yakınlarına, Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesini tercih etmeleri halinde burs desteği vereceklerini bildirdi.

BTSO’dan demokrasi şehitlerinin yakınlarına burs desteği

Burkay, yazılı açıklamasında, Türkiye’nin, 15 Temmuz gecesi milli iradenin gücüyle tarihi bir zafere imza attığını belirtti.

 

Hafta sonu 5 milyona yakın vatandaşın katılımıyla Yenikapı’da düzenlenen buluşmanın da asırlardır süren kardeşliğin asla bozulamayacağını dünyaya gösterdiğini vurgulayan Burkay, 15 Temmuz gecesi gözlerini kırpmadan darbecilere karşı canlarını feda eden demokrasi kahramanlarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti.

 

Burkay, 15 Temmuz gecesi, hiçbir gücün Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozamayacağının dünyaya kanıtlandığını belirterek, şunları kaydetti:

 

“Bu örnek kenetlenme ile iradesine ve demokrasisine sahip çıkan Türk milleti, yaralarını sararken de büyük bir dayanışma gerçekleştiriyor. Bursa iş dünyası olarak bizler de darbe girişimini engelleyen şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmayı kendimize görev olarak kabul ediyoruz. Demokrasi kahramanlarımızın çocuklarına ve birinci derece yakınlarına Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesini tercih etmeleri halinde burs desteği vereceğiz.”

 

Darbe girişiminde yaşamını kaybeden demokrasi şehitleri ve gazilere destek amacıyla başlatılan yardım kampanyasına oda olarak 1 milyon lira destek sağladıklarını bildiren Burkay, Bursa iş dünyası olarak dayanışma kampanyasına kurumsal ve bireysel destek sağladıklarını belirtti.

 

Burkay, BTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle iş dünyası olarak şehit ve gazilerin yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X