BTSO’dan eğitime destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) katkılarıyla BTSO Eğitim Vadisi’ne İmam Hatip Lisesi ve Cami inşa edilecek.

BTSO’dan eğitime destek

Bursa İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (BİHMED) de destekleriyle yapılacak yatırımın protokol töreni gerçekleştirildi. BİHMED’in Binası’nda gerçekleştirilen protokol törenine, Vali Münir Karaloğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BİHMED Başkanı Kadir Oruç ve dernek üyeleri katıldı. 

Vali Münir Karaloğlu, okulu ve camisiyle örnek bir projenin hayata geçirileceğini kaydederek,  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da,  “BTSO olarak yönetime geldiğimiz andan itibaren Bursa’nın sahip olduğu potansiyeli, geleceğe taşımak adına projeleri hayata geçiriyoruz. Şu ana kadar Bursa’da yatırımını tamamladığımız okullarda 12 binin üzerinde öğrencimiz eğitim görüyor. Bu gücün daha iyiye dönüşmesi için çalışıyoruz. Bu noktada eğitim, bizim için önemli bir konu. Odamız bu konuda kentimize çok önemli projeler ve yatırımlar kazandırdı. Eğitim Vadisi’nde imam hatip lisesi ve caminin ihtiyacı vardı. Bu konuda önemli bir adımı attık” dedi.

TOBB tarafından BTSO’nun destekleriyle yaptırılacak olan imam hatip lisesi, 45 derslik kapasiteli olcak. Proje çerçevesinde günümüz çağdaş mimarisine uygun 2 bin metrekarelik cami inşa edilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X