BTSO’dan iş dünyasına 31,5 milyon $’lık destek

Türkiye’deki oda ve borsalar içinde en fazla Ur-Ge projesi yürüten Oda olan BTSO, söz konusu projeler için üyelerine 31,5 milyon dolarlık kaynak sağladı.

BTSO’dan iş dünyasına 31,5 milyon $’lık destek

Bursa iş dünyasını uluslararası alanda daha güçlü bir konuma taşımayı amaçlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye’deki oda ve borsalar arasında en fazla Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) projesi yürüten Oda oldu. Bursa iş dünyası, BTSO’nun hazırladığı her Ur-Ge projesi için ayrı olmak üzere eğitim, danışmanlık ve tanıtım giderleri için 4,5 milyon dolarlık desteklerden yararlanıyor. Uzay, savunma ve havacılık, raylı sistemler, bebe-çocuk konfeksiyonu, makine ve kimya sektörlerinde Ur-Ge projelerini başarıyla yürüten BTSO’nun, gıda ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren firmalar için geliştirdiği projeler de Ekonomi Bakanlığı tarafından başarılı bulunarak onaylandı. Böylece BTSO, 7 Ur-Ge projesi ile Türkiye’deki oda ve borsalar arasında en fazla Ur-Ge projesi yürüten oda konumuna yükseldi.

197 FİRMA YARARLANIYOR

BTSO’nun yürüttüğü Ur-Ge projelerinden uzay, savunma ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren 27 firma, raylı sistemlerde 31, bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe 34, makine sektöründe 31, kimya sektöründe ise 19 firma faydalanıyor. Yeni Ur-Ge projeleri kapsamında ise gıda sektöründen 22, tekstil sektöründen ise 33 firma söz konusu desteklerden yararlanma hakkına sahip oldu. Böylece BTSO, üyelerine merkezi bütçeden 31,5 milyon dolarlık kaynaktan yararlanma imkanı sağlamış oldu.

EKONOMİNİN KALBİ BURSA’DA ATIYOR

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin ihracata dayalı kalkınma hedefleri doğrultusunda Bursa iş dünyasına rekabet gücü kazandırdıklarını söyledi. Burkay, hazırladıkları Ur-Ge projeleriyle üyelerine ihracatın yolunu açtıklarını, ihraçatçı firmaların da bulundukları pazarlardaki konumlarını güçlendirdiklerini vurguladı. Burkay, “Rekabetin her geçen gün arttığı dünyada, ürün ve hizmetlerinde farklılığını ortaya koyan, etkin tanıtım ve pazarlama tekniklerine sahip olan firmalar avantajı da elinde bulunduruyor. Bursa, ülkemizin üretim ve ihracat üssü. Türkiye ekonomisinin kalbi burada atıyor. Bursa’mızın rekabet gücündeki artış, ülke olarak belirlediğimiz hedeflerin gerçekleştirilmesinde de büyük önem arz ediyor” dedi.

ÖNEMLİ TEMASLAR OLDU

Ur-Ge kapsamındaki firmalar için öncelikle ihtiyaç analizi gerçekleştirdiklerini ifade eden Burkay, sektörlerin yol haritalarının belirlendiğini, sonraki süreçte ise eğitim ve tanıtım faaliyetlerinin hayata geçirildiğini kaydetti. Firmaların ufkunu açan etkinliklere imza attıklarını dile getiren Burkay, “Bu kapsamda Uzay, Savunma ve Havacılık sektöründe Ur-Ge projesinden yararlanan firmalarımız, NASA, Airbus ve Boeing gibi dünya devi firmalarla bir araya geldi. Söz konusu firmalarımız geçtiğimiz ay da havacılık sektörünün önemli buluşmalarının gerçekleştirdiği Brezilya’da dünyaca ünlü firmalarla ikili iş görüşmelerinde bulundu. Bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe Ur-Ge desteklerinden faydalanan firmalarımız ise ekim ayında ABD’de önemli temaslar gerçekleştirdi” diye konuştu.

SIRADA KOMPOZİT VAR

Bursa iş dünyası için 3 Ur-Ge projesini daha hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Burkay, “Sırada kompozit malzemeler konusunda gerçekleştireceğimiz Ur-Ge çalışmalarımız var. Hedefimiz olan 10 Ur-Ge projesi ile toplamda 45 milyon dolarlık bir kaynağı üyelerimizin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X