BTSO’dan öğrencilere burs desteği

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uludağ Üniversitesi’nin (UÜ) Mühendislik Fakültesine bağlı Endüstri, Tekstil, Bilgisayar ve Çevre Mühendisliği bölümlerini tercih eden en başarılı ilk 5 üniversite öğrencisine burs verecek.

BTSO’dan öğrencilere burs desteği

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Oda olarak her sene 250 başarılı öğrenciye burs verdiklerini ve üniversiteli genç neslin eğitim öğretim hayatına katkılar sunmaya bundan sonra da devam edeceklerini söyledi. Burkay, söz konusu bölümlerde ilk 5’e giren en yüksek puanlı öğrencilere öğrenim süreleri boyunca 400 lira burs desteği vereceklerini ifade etti. Burkay, “En büyük gücümüz genç nüfusumuzdur. Bizler de gençlerimizin eğitim kalitesini artıracak projelere destek veriyoruz. Bursa iş dünyası olarak gençlerimizin üniversite eğitimlerinde Uludağ Üniversitesi’ni tercih etmelerini istiyoruz. Başarı bursu ile hem Türkiye genelinde derece elde etmiş daha çok öğrencinin Uludağ Üniversitesi’ni tercih etmesini sağlayacağız hem de kentimizin ve ülkemizin geleceğini şekillendirecek başarılı gençlerimizin eğitimlerine katkı sunmuş olacağız” dedi.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise, Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu konumundaki BTSO başta olmak üzere Bursa’daki kurum ve kuruluşların üniversiteye desteklerinin giderek arttığını görmekten büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. Prof. Dr. Ulcay, ”Tüm fakülte ve yüksekokullarımızda ilk sıradan giren öğrencilerimize başarı bursu uygulamasını başlattık. İlk kez hayata geçirdiğimiz çalışmamıza kent dinamiklerimizin katkıları da çok önemli” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X