BTSO’dan savunma ve havacılık projeleri zirvesi

Savunma ve havacılık sektörlerinde üretim yapan Bursalı firmalar Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen ‘Uludağ Özgün Ürün Projeler Çalıştayı’nda bir araya geldi. İki gün süren çalıştayda firmalar savunma ve havacılık projeleri ile ür

BTSO’dan savunma ve havacılık projeleri zirvesi

Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi (BASDEC) üyesi firmalar, çalıştayda eğitim uçağı projesinden insansız kara aracı (İKA) projelerine, genel havacılık ve Taktik İnsansız Hava Aracı (TİHA) Motoru geliştirme projesinden, insansız hava kargo aracına, savunma sanayi için 3-D yazıcı çalışmalarından geleceğin askeri kıyafetine kadar 20’ye yakın projeyi tanıttı. Çalıştaya katılan Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi, Bursalı firmaların savunma ve havacılık alanındaki projeleri hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için stratejik sektörlerdeki potansiyelini ve tecrübesini kullanması gerektiğini vurgulayan Tüfekçi, Bursa’nın otomotiv ve makine sektörlerinden aldığı güçle savunma ve havacılıkta güzel işler başardığını kaydetti. Bursalı firmaları başarılı projelerinden dolayı tebrik eden Tüfekçi, ”Sahip olduğu sanayi tecrübesi ve üretimdeki becerileriyle Bursa’nın savunma ve havacılıkta daha önemli başarılara imza atacağına inanıyorum” dedi.

SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da, çalıştaydaki konuşmasında, Bursa’nın uzay, havacılık ve savunma gibi yüksek teknoloji gerektiren sektörlerde potansiyelini artırdığını söyledi. Duran, ”Kendi tankı, uçağı ve helikopteri gibi çok özel projeleri üretme iradesini ve kabiliyetini ortaya koyan Türkiye’mizin hedeflerinde Bursa iş dünyası olarak söz sahibi olmak istiyoruz. Bu noktada en büyük güvencemiz teknik alt yapımız, girişimci ruhumuz ve nitelikli insan kaynağımızdır. Savunma ve havacılık alanındaki ihracat rakamları henüz beklentilerimizin altında olmasına rağmen firmalarımızın bu iştahı bölgemizin teknoloji üssü olma konusunda bizlere gelecek için umut veriyor” diye konuştu. Çalıştayın sonunda değerlendirmelerde bulunan Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş ise, Bursalı firmaların savunma ve havacılık üretimi noktasında çok güzel bir heyecanı olduğunu dile getirerek, ”Kümelenme çatısı altında bir araya gelen firmaların çok önemli projelere imza attığını görme imkanı yakaladık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X