BTSO’dan teröre karşı ortak tavır çağrısı

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, iktidarı, muhalefeti ve tüm sivil toplum kuruluşlarını insanlık dışı terör saldırılarına karşı ortak tavır almaya davet ettiklerini belirtti.

BTSO’dan teröre karşı ortak tavır çağrısı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, yazılı açıklamasında, son dönemde artan terör saldırılarının, Türkiye’nin toplumsal huzuruyla bütünleşen, büyük ekonomik hedeflere yürüdüğü bir dönemde gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

“Güçlü ülke” algısının yıpratılmak istendiğini vurgulayan Kahraman, Türkiye’nin son yıllarda bulunduğu coğrafyada istikrar adası olarak örnek bir büyüme gösterdiğini ve ulusal kalkınma hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.

Kahraman, Türkiye’nin siyasal belirsizlikle beraber terörle oluşturulmaya çalışılan kaos ortamına itilmeye çalışıldığını belirterek, “Bu amaca hizmet edenler bu ülkenin düşmanıdır. Milletimizin bu oyunu iyi okuması ve asla provokasyona gelmemesi gerekiyor. Bursa iş dünyası olarak ülkemizin kalkınması adına yine azimle çalışmaya devam ederken, milletimizin huzuru ve refahı için duyarlılığımızı en üst düzeyde sergilemeyi sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Terörün, ciddi bir ivme yakalayan ülke ekonomisine de önemli zararlar verdiğine işaret eden Kahraman, şunları kaydetti:

“Türkiye’mizin dünyada yakaladığı güçlü ve itibarlı ülke algısına zarar verilmesine asla müsaade edemeyiz. Büyük emeklerle edindiğimiz kazanımları tehdit eden terör, ancak kararlı bir devlet politikası ile çözülebilir. Bu nedenle hükümetin ve tüm siyasi partilerin birlikte hareket ederek, terörü ortadan kaldıracak ve güvenliği artıracak politikaları acilen hayata geçirmesi gerekiyor. İktidarı, muhalefeti ve tüm sivil toplum kuruluşlarını bu insanlık dışı saldırılara karşı ortak tavır almaya davet ediyoruz. Haince saldırılarda şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimize de acil şifalar temenni ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X