BTSO’dan Ur-Ge’ye destek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kimya sektöründe faaliyet gösteren firmalara ‘Kümelenme’ ve ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge)’ konusunda bilgi verildi.

BTSO’dan Ur-Ge’ye destek

BTSO Altıparmak Temsilcilik Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, oda olarak uzay, havacılık ve savunma ile raylı sistemler alanında başlattıkları kümelenme faaliyetlerinin ardından her iki alanda geliştirdikleri projeler ile Ekonomi Bakanlığı’ndan da Ur-Ge desteği almaya hak kazandıklarını kaydetti. 

Duran, Türkiye’de 23 bin kimya sanayi firmasının bulunduğunu, bu firmalarda da 280 bin çalışanın istihdam edildiğini dile getirdi. Sektördeki girişimcilerin yüzde 5,4’ünün Bursa’da yer aldığına dikkat çeken eden Duran, Kümelenme ve Ur-Ge faaliyetlerinin kimya sektöründe de gerçekleştirilmesini istediklerini ifade etti. 

FİRMALAR AVANTAJ SAĞLIYOR

Cari açığı etkileyen en önemli sektörlerden birinin kimya olduğunun altını çizen Duran, ”Bursalı firmalarımızın kümelenme ve Ar-Ge projelerinden faydalanmaları büyük önem taşıyor. Odamızın ve kamunun da önemli destekler sunduğu bu çalışmalarda sektör temsilcilerimizi de görmek istiyoruz” dedi. İlker Duran, bebe çocuk konfeksiyonu alanında da bir projenin Ur-Ge desteği almaya hak kazandığını dile getirerek, söz konusu faaliyetlerle firmaların ortak sorunlarına çözüm ürettiğini, altyapılarını geliştirdiklerini ve uluslararası rekabette avantaj sağladığını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X