BTSO’dan yeni Ur-Ge Projesi

Daha önce 3 Ur-Ge Projesi başvurusunda bulunan BTSO’nun makine sektörüne yönelik projesi de Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, hedeflerinin proje sayısını 10’a çıkarmak olduğunu söyledi.

BTSO’dan yeni Ur-Ge Projesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projelerine bir yenisini daha ekledi. Daha önce bebe ve çocuk konfeksiyonu, uzay havacılık savunma ve raylı sistemler sektörlerine yönelik Ekonomi Bakanlığı’na yaptığı başvurusu kabul edilen BTSO, makine sektöründe de Ur-Ge başvurusu yaptı. 

Makine alanında yapılan Ur-Ge başvurusu da onaylanan BTSO’nun Bakanlık tarafından kabul edilen Ur-Ge başvurusu sayısı 4’e yükseldi. Makine sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 30 firmanın katıldığı projeye yüzde 75 oranında Ekonomi Bakanlığı, yüzde 25’e kadar ise BTSO destek sağlıyor. Ur-Ge projeleri ile makine sektörü üreticilerinin başta KOBİ’ler olmak üzere ihracat kapasitesini artırarak, güçlenmelerini sağlamak ve yabancı makine sektörü firmalarıyla rekabet edebilirliğini geliştirilmesi hedefleniyor. 

Bu genel amaca yönelik olarak katılımcı firmalar için yeni pazarların belirlenmesi, firmalara dış ticaret yeteneklerinin kazandırılması ve güçlendirilmesi, ilgili pazarlarda firmaların satın alıcılarla bir araya getirilmesi sağlanıyor.

KAYNAK 18 MİLYON DOLAR’A ÇIKTI

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan Bursa’dan güçlü markaların çıkması için Ur-Ge projelerine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Şimdiye kadar 3 ayrı Ur-Ge Projesi ile 13,5 milyon dolarlık kaynak sağladıklarını ifade eden Burkay, makine sektörü Ur-Ge Projesi ile bu miktarı 18 milyon dolara çıkardıklarını vurguladı. 

Ekonomi Bakanlığı tarafından her bir projenin 4,5 milyon dolara kadar desteklendiğinin altını çizen Burkay, firmaları Ur-Ge Projelerine katılmaya davet etti.

HEDEF 10 UR-GE PROJESİ

Bursa’nın makine ihracatının Türkiye toplam makine ihracatının yüzde 10’unu karşıladığına dikkat çeken Burkay, makine sektörünün Bursa için önemli olduğunu kaydetti. İbrahim Burkay, ”Firmalarımızın markalaşması ve uluslararası alanda güçlü bir konuma ulaşmasını amaçlıyoruz. Kimya, gıda ve ev tekstili projelerimizin başvuru süreci ise devam ediyor. Hedefimiz 10 Ur-Ge Projesi’nden firmalarımızın faydalanmasını sağlamak. Böylece Bursa’ya toplam 45 milyon dolarlık kaynağı aktarabiliriz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X