BTSO’nun 5 Ur-Ge projesine onay

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) kapsamında hazırladıkları 5 projenin Ekonomi Bakanlığınca onaylandığını bildirdi.

BTSO’nun 5 Ur-Ge projesine onay

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, BTSO’nun sektörlerin küresel rekabetçiliğinin güçlendirmesi çerçevesinde onaylanan Ur-Ge projelerinin sayısı 5’e yükseldi.

Daha önce “uzay, havacılık ve savunma”, “raylı sistemler”, “bebe-çocuk konfeksiyonu” ve “makine” alanlarındaki Ur-Ge projeleri onaylanan BTSO’nun son olarak kimya sektörü için hazırladığı proje başvurusu, Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edildi. Kimya Ur-Ge Projesi’nde 19 firma yer alıyor.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Bursa ekonomisi için Ur-Ge projeleriyle 22,5 milyon dolara kadar kaynaktan yararlanmanın yolunu açtıklarını belirtti.

Stratejik sektörlerin uluslararası arenada rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Burkay, şunları kaydetti:

“Şimdiye kadar hazırladığımız 5 Ur-Ge projesi Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylandı. Hedefimiz, en az 10 Ur-Ge projesini Bursa ekonomisine kazandırmak. Her bir projeye Ekonomi Bakanlığı 4,5 milyon dolara kadar destek sağlıyor. Şimdiye kadar onaylanan projelerle Bursa’ya 22,5 milyon dolara kadar kaynağın aktarılmasını hedefliyoruz. BTSO olarak gıda, tekstil ve kompozit alanlarında da Ur-Ge projeleri çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kimya sektöründe Ekonomi Bakanlığına yaptığımız başvurumuz onaylandı. BTSO olarak Bursa’da stratejik sektörlerimizin uluslararası rekabetini gücünü artırmak istiyoruz. Ur-Ge projeleriyle devletin iş dünyasına yönelim sunduğu yeni kaynakları Bursa’ya kazandırmaya devam edeceğiz. Üyelerimizin ihtiyaç duydukları sektörlerde yolunu açacak ve güç kazandıracak argümanları harekete geçiriyoruz. Bu sayede hem kentimizin hem de ülkemizin kalkınma hedeflerine katkı sunmayı amaçlıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X