Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Şenol Şankaya ‘Biz Bize Yeteriz’ dedi ve 1 milyon lira bağış yaptı

Kampanyayı… “Biz Bize Yeteriz” sloganıyla bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlattı.

Aslında…

Adeta ışık hızıyla yayılan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele etmek, salgının yol açtığı olumsuzluklardan etkilenenlere de toplumun şefkat elini uzatmak amacıyla Cumhurbaşkanı’nın başlattığı bu kampanya Anadolu’nun has yardımlaşma geleneğini yansıtıyor.

Nitekim…

Kısa zamanda karşılık buldu ve Valilikler aracılığıyla Türkiye harekete geçti.

Yanı sıra…

Sanayicisinden işadamına, sanatçısından sporcusuna toplum önderi isimler zor zamanda yardımlaşma duygusuyla harekete geçip kampanyaya katıldılar.

İşte…

Yaşadığımız süreç için bu denli önemli olan kampanyaya “Biz Bize Yeteriz” diyerek Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya da katıldı.

Hem de, 1 milyon lira bağış yaptı.

Gerçekten…

Onbinlerce işçi çalıştıran, dünyanın en büyük markaları için üretim yapan Yeşim Tekstil’in, en zor dönemde 1 milyon liralık bağışla Cumhurbaşkanlığı kampanyasına katılması önemli bir davranış.

Rakamı duyunca…

Bursa’daki tabloyu merak ettik. Örneğin, kentin en büyük çatı kuruluşu olan, iş dünyasını temsil eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın bağışını merak ettik.

BTSO da 1 milyon liralık bağış yapmış. Yani, Şenol Şankaya kadar ülkenin zor durumunda topluma şefkat eli uzatmış.

Oysa…

Bu tür organizasyonlarda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın bugüne kadar hep büyük düşünüp öncülük yapmasına ve büyük adım atmasına tanıklık ettik.

Tek başına…

Yeşim Tekstil’in 1 milyon lira bağışladığı bir kampanyada, binlerce üyesi olan, sanayi bölgelerini yöneten BTSO’nun da 1 milyon liralık bağış açıklamasını bu nedenle yadırgadık.

Bize sanki bu büyük kampanyada BTSO küçük kalmış gibi geldi. Sanki,  Bursaspor’dan sonra BTSO da yönetim anlayışıyla küme düşmüş gibi geldi.

Hele…

BTSO’nun yapılan açıklamalara karşın kendi üyesine henüz el uzatmadığına yönelik konuşmalar duyuyoruz ki, bunu da yakıştıramadık.

Bir kutlama da Alinur Aktaş’a

Gerçi… Yerel gazetelerde dün haber olarak yer aldı, ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı yardım kampanyasına Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da “Biz Bize Yeteriz” diyerek yaptığı katkıyı böyle bir durumda özellikle görmek gerekiyor.

Çünkü…

Başkan Aktaş da bu yardım kampanyasına 6 maaşını bağışlayıp katıldı.

Hele…

Eşi Sevinç Aktaş’ın mücevherlerini satarak kampanyaya katılması başlı başına alkışlanacak bir davranış.

Aktaş ailesini kutluyoruz.

Örnek davranış… Uludağ OSB’de işsiz kalanlara destek paketi

Kentin doğusunda… Gürsu ve Kestel organize sanayi bölgeleri birleşmesiyle doğan ve 233 firması, 16 bin çalışanı olan Uludağ OSB, 21 OSB arasında yıldız gibi parlıyor.

Nitekim…

Fabrikaların büyük bölümünün üretime ara verdiği, devam edenlerin de çalışanlarının yüzde 50’sini izine çıkardığı süreçte, “Biz Bize Yeteriz” diyerek kendi yardım kampanyasını başlattı.

Projeyi…

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın şöyle anlattı:

“Koronavirüs salgını nedeniyle sanayi bölgemizde üretim yapan firmaların bazıları ara verdi, bazıları esnek çalışma sürecine geçerek çalışanlarının yüzde 50’sini izine çıkardı. Biz de, çalışma arkadaşlarımız sıkıntıya düşmesinler düşüncesiyle ‘Biz Bize Yeteriz’ diyerek destek olmak istedik.”

Yapılacak olan şu:

“Öncelik kadınlarda olmak üzere, ilk etapta 8 bin çalışanımız için destek paketleri hazırladık. Gıda kolilerimizi bayrama kadar etap etap çalışanlarımıza dağıtmış olacağız.”

 

DOSABSİAD yönetiminden önemli karar

Kritik bir süreçteyiz… Bu zor dönemde Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikaları çatısı altında toplayan ve bölge sanayicilerini temsil eden sivil toplum örgütü DOSABSİAD’dan kritik bir karar geldi.

Kararı…

DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel açıklarken, yönetim kurulu üyeleri olarak bu süreçte işçi çıkarmayacakları sözünü verdi.

Bununla birlikte…

DOSABSİD hafta başında da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bir kamyon dolusu sağlık malzemesi yardımı yaptı.

DEVA Partisi’nde Burak Dalgın Genel Başkan Yardımcısı oldu

Tablo ortada… Bu dönem siyasi partilerin karar organları olan üst yönetim kademelerinde bugüne kadar yaşanmamış boyutta Bursa geniş bir şekilde temsil ediliyor. Bu nedenle de ağırlıklı olarak söz sahibi konumunda bulunuyor.

Örneğin…

CHP’de Bursa’dan 2 genel başkan yardımcısı var: Prof. Dr. Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal. Aynı şekilde İYİ Parti’de de 2 Bursa milletvekili genel başkan yardımcısı olarak görev yapıyor: Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Kamil Erozan.

Bununla birlikte…

MHP’nin Merkez Yönetim Kurulu’nda Bursa milletvekilleri İsmet Büyükataman genel sekreter, M. Hidayet Vahapoğlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

Bu isimlere…

Ali Babacan’nın liderliğinde kurulan ve henüz teşkilatlanma çalışmalarına başlamayan DEVA Partisi’nden Burak Dalgın da eklendi. Dalgın genel başkan yardımcısı olarak Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanlığı görevini yürütecek.

Salman’dan videokonferans görüşmeleri

Koronavirüs salgınına karşı vatandaşa evde kal çağrıları yapılırken, siyaset de örnek olacak adımlar atıyor.

Örneğin…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman salı gecesi videokonferansla önce ilçe başkanları, sonra milletvekilleri toplantısı yaptı. Koronavirüs önlemlerinin ele alındığı görüşmelere Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da katıldı.

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videokonferansla gerçekleştirdiği il başkanları toplantısındaydı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X