BTSO’ya dev bütçe

Birçok projeyi başlatmış olmalarına rağmen yine faiz dışı fazla verdiklerini belirten BTSO Başkanı Burkay, ”Yılı 193 milyon lira nakit varlığı ile kapatacağız” dedi.

BTSO’ya dev bütçe

ASLIHAN AYDIN

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) 2015 yılı bütçesi 33 milyon 225 bin lira olarak belirlendi.

Oda’nın dün gece Bursa Organize Sanayi Bölgesi’deki hizmet binasında gerçekleştirilen yılın son meclis toplantısında, 2015 yılı bütçesi görüşüldü. 33 milyon 225 bin lira olarak belirlenen bütçede, eğitim ve fuar giderlerine 1 milyon 15 bin lira ayrılırken, en yüksek payı 9 milyon 964 bin lira ile personel aldı.

193 MİLYON LİRA NAKİT 

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, 2013 yılında ilk defa faiz dışı fazla vermeye başladıklarını belirterek, ”7 milyon lira faiz dışı fazla kaydedildi” dedi. Bu yıl da birçok projeyi başlatmış olmalarına rağmen Oda bütçesinin yine faiz dışı fazla verdiğine işaret eden Burkay, ”Yönetime geldiğimizde 153 milyon lira odanın nakit varlığı vardı. Bu yılı 193 milyon lira nakit varlığı ile kapatacağız” diye konuştu.

HAZIR YEMİYORUZ

Hazır yemediklerini, bulundukları her yere bir şeyler katmak için göreve geldiklerini kaydeden Burkay, şöyle devam etti: ”32 projeyi hayata geçirdik. 40 milyon lira hibe desteği aldık. URGE projeleri yaptık. 2015 yılı sonunda 10 tane uRGE projesini hayata geçiren tek kurum olacağız. uRGE projelerinin her birinden 3,5 milyon dolar destek alıyoruz” dedi.

DÜNYADA KONUŞULAN BİR BTSO SÖZÜ VERDİ

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Oda’da tahsilat oranını yüzde 48’lerden yüzde 68’lere yükselttiklerinin altını çizerek, ”Görev süremiz bittiğinde dünyada konuşulan bir BTSO olacağız” dedi. Burkay’ın bu sözleri meclis üyelerinden büyük alkış aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X