BTTDD Bursa Şubesi’nden Vali Küçük’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi yönetimi, Bursa Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret etti.

BTTDD Bursa Şubesi’nden Vali Küçük’e ziyaret

Heykel’deki tarihi Valilik binasında gerçekleşen buluşmada, BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Uzman Dr. Ali Emin Latif, Vali Küçük’e kendilerini kabulünden dolayı teşekkür etti. 

Batı Trakya Türk Azınlığın ikili anlaşmalardan doğan haklarının takipçisi olmaya çalıştıklarını belirterek, ”Türkiye’de sorunlar büyük ölçüde çözüm bulurken, Yunanistan’da yaşayan Türk Azınlık büyük sıkıntılara göğüs geriyor. Vatandaşlık haklarımızın elde edilmesi noktasında bir arpa boyu yol alamadık. Diğer yandan ülkedeki ağır ekonomik kriz aileleri göçü zorlamaya devam ediyor. Yunanistan’da iktidarlar değişiyor ama Türk Azınlığa yönelik tutum bir türlü değişmiyor” dedi. 

Eminlatif, Türkiye’deki sorunların çözüm bulması noktasında, hemşehrileri Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Sağlık eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun büyük payı olduğunu da sözlerine ekledi.

HER KONUDA YARDIMA HAZIRIZ

Vali İzzettin Küçük de, Ali Eminlatif ve ekibine başarılar diledi, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. BTTDD Bursa Şubesi yöneticileri ile tek tek tanışan ve derneğin faaliyetleri ile Batı Trakya hakkında detaylı bilgiler alan Vali Küçük, her konuda ellerinden geleni hazır olduklarını vurguladı.

Ziyarette BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif’e, İkinci Başkan Hasan Ali Çavuş, STK’lardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Serdar, Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ramadan Eminoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Özbek ve Mustafa Ahmet, Denetim Kurul Üyeleri Halil Nezirmehmet ve Naim Karagöz ile Dernek Görevlisi Zekeriya Osman eşlik etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X