BTÜ, Kosova ile köprü olacak

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile Kosova Mitroviça Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

BTÜ, Kosova ile köprü olacak

Kosova Mitroviça Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alush Musaj ve beraberindeki akademisyenlerden oluşan heyet ile Kosova Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener ve Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Gündüz, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile bir araya geldi.

BTÜ’nün Yıldırım Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen protokol töreni öncesinde açıklamalarda bulunan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Üniversitemiz kurulalı 4 yıl oldu. Tohumu küçük fakat büyüdüğü zaman büyük bir çınara dönüşecek bir bitki gibiyiz. Üniversitemiz böyle bir potansiyele sahip. Dolayısıyla bu çınarın kökleri ve dalları her tarafa yayılacak. Bu açıdan paydaşlarımızla, sanayimizle ve çevre ülkelerdeki dost üniversitelerle çok iyi birliktelikler yapmamız lazım” dedi.

İŞ YAPMAMIZ LAZIM

Mitroviça Üniversitesi’nin ziyaretinden onur duyduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Karademir, “Dost ve kardeş bir ülke olan Kosova’dan gelerek üniversitemizi ziyaret etmeniz bizleri gerçekten gururlandırdı. İmzalayacağımız protokol sayesinde ilgili birimlerimiz detaylı çalışmalar yaparak, bu işbirliğinin altyapısını daha da kuvvetlendirecekler. İnşallah iki kardeş üniversite olarak araştırma merkezlerimiz, akademisyenlerimiz ve eğitim sistemlerimiz beraber birbirini destekleyerek çalışacak ve böylece daha da büyüyecek” şeklinde konuştu.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAKSINIZ

Kosova Mitroviça Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alush Musaj ise protokol töreni öncesi şu açıklamalarda bulundu:

“Sizlerle biraya gelmekten mutluyuz. Biz de BTÜ kadar yeni sayılırız. Bu çınarın kökleri bizleri de sarar ve birlikte yeni meyveler veririz. Bu protokol bizim için, üniversitemiz için çok değerli. Üniversitemizin Bursa Teknik Üniversitesi’nin destekleriyle gücüne güç katacağına inanıyoruz. İşbirliği protokolünün başta üniversitelerimiz olmak üzere, her iki ülkeye de hayırlar getirmesini dilerim.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X