BTÜ Orman Fakültesi’nde yenilikçi eğitim

Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Kurt, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği bölümlerinde lisans programlarının açıldığını belirtti.

BTÜ Orman Fakültesi’nde yenilikçi eğitim

Prof. Kurt,  bu yıl öğrenci alacak olan BTÜ Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölümlerinin, Türkiye’deki mevcut diğer ilgili bölümlerden farklı olarak 7+1 Mühendislik Oryantasyonu uygulaması modeline sahip müfredatı ile öncü olacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemiz Orman Endüstri Mühendisliği eğitiminde ilk defa Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından uygulanacak olan 7+1 işyeri uygulaması ile lisans öğrencileri 1 yarıyıllık dönemde  ‘Mühendislik Oryantasyonu’  olarak adlandırılan ders kapsamında İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) üyesi işletmelerde çalışacak ve böylece Orman Endüstri Mühendisliği öğrencileri piyasanın şartlarını mezun olmadan öğreneceklerdir. Yapılan protokoller ile 16 haftalık Mühendislik Oryantasyonu süresince öğrencilerin SSK primleri BTÜ tarafından ödenecektir.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X