BTÜ yerleşkesi çalıştayda ele alındı

Bursa Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen çalıştayda, Kestel Çataltepe bölgesinde yapılacak yeni yerleşkenin nasıl olması gerektiği tartışıldı.

BTÜ yerleşkesi çalıştayda ele alındı

OSMAN GÜNEŞ

 

Kentin önde gelen isimleri ve kurumlarının fikirlerini almak amacıyla düzenlenen çalıştayda konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, güncel ve ihtiyaç duyulan bilgiyi üreten, ilgili sektörlerle hızla paylaşan ve sanayi dünyası ile iç içe olan, yan yana koşan bir üniversite olmaya çalıştıklarını ifade etti. BTÜ’nün yeni nesil araştırmacı üniversite olması yolunda çalışma yürüttüklerini ifade eden Karademir, “BTÜ çok iyi planlanmış yeni kampüsü ile bir bütün olarak büyük başarılara imza atacaktır” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun ise, BTÜ’nün de kısa süre önce kurulmasına rağmen oldukça iyi bir pozisyonda olduğunu ifade ederken, üniversite kurmak ve mezun vermenin önemine değinen CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da, sonrasında o mezunların iş bulması için de çalışma yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Çalıştayda daha sonra gerçekleştirilen oturumlarda kampüstü gerçekleştirilen uygulamalar, kampüs planlaması, konumu, yeşil kampüs planlaması ve kamu projelerinin elde edilmesinde yarışmaların önemi ele alındı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X