BTÜ`de 3 rektör adayı belirlendi

Yükseköğretim Genel Kurulu, Bursa Teknik Üniversitesi`nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a sunulacak 3 rektör adayının ismini belirledi. İlk sırada en çok oy alan mevcut Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen`in yerine Prof. Dr. Arif Karademir yer aldı.

BTÜ`de 3 rektör adayı belirlendi

Bursa Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen seçimlerde Prof. Dr. Ali Sürmen 22 oy alırken, diğer adaylar Prof. Dr. Arif Karademir 14, Prof. Dr. Osman Kopmaz 8, Prof. Dr. Şule Altun 1, Prof. Dr. Ramazan Kurt 1 ve Prof. Dr. Mehmet Çopur da 1 oy almıştı. BTÜ Genel Sekreterliği tarafından seçim sonuçları ve adayların isimleri, aldıkları oy sayıları ile birlikte YÖK’e gönderilmişti. YÖK de, bu isimlerin arasından Cumhurbaşkanı Ardoğan’a sunmak için 3 aday belirledi. YÖK’ün göndereceği listede 1. sırada Prof. Dr. Arif Karademir, 2. sırada Prof. Dr. Ali Sürmen, 3. sırada ise Prof. Dr. Osman Kopmaz yer aldı. Erdoğan, bu isimlerden birini rektör olarak atayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X