BTÜ’de inşaat başlıyor

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, üniversite inşaatına 2015 yılı içerisinde Rektörlük binası ile başlayacaklarını bildirdi.

BTÜ’de inşaat başlıyor

OSMAN GÜNEŞ

Kestel Belediyesi tarafından sosyal tesislerde ve üniversite alanında düzenlenen toplantıda, Kestel de yapılacak olan Bursa Teknik Üniversitesi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. 

Belediyenin kamulaştırmaları çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, üniversitenin inşaatına 2015 yılı içerisinde Rektörlük binası ile başlanacağını bildirdi.

Kamulaştırmalarda arazi sahiplerinin haklarını alacağını belirten Karademir, güzel bir kampüs hedeflediklerini dile getirdi. Boş alanların da ağaçlandırılmasını isteyen Rektör Prof. Dr. Arif Karademir, üniversitenin Bursa ovasına hakim tepede görsel güzelliğe sahip olacağını söyledi.

ÖNCE REKTÖRLÜK

İnşaata en hızlı şekilde başlanacağını belirten AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım da, “Bursa Teknik Üniversitemiz nihayet kesinleşti. Şu anda kamulaştırmanın az bir bölümü kaldı. Burada bin 500 dönüm arazimiz var. Yerimiz çok. Önce Rektörlük binası yapılacak. Bu bölümde öğrenciler için kampüslerin de yapması ile Türkiye’mizin en güzel üniversitesi meydana çıkacak” dedi.

Üniversite alanının hazırlandığını ve çok az miktarda kamulaştırma kaldığını ifade eden Belediye Başkanı Yener Acar ise, “Bunlar bittikten sonra Rektörümüze yeri teslim edeceğiz. Burada örnek bir üniversite çıkacak. Bu bölgenin dışında kalan boş alanları Orman Müdürlüğü işbirliğince ağaçlandıracağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X