BTÜ’de kamulaştırma bitti sıra inşaatta

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Kestel kampüsü için kamulaştırmaların bittiğini belirterek, inşaata başlanacağını söyledi.

BTÜ’de kamulaştırma bitti sıra inşaatta

ASLIHAN AYDIN

 

Karademir, dün Olay Medya’yı ziyaret etti. Üniversitenin Kestel Kampüsü için yapılan kamulaştırmanın bittiğini dile getiren Karademir, “7 tane arsanın ödemesi yapıldı. İnşaata başlanacak” dedi.

Çok hızlı bir şekilde yapılırsa inşaatın  3 yıl içinde tamamlanabileceğini anlatan Karademir, “Önce rektörlük olarak taşınmamız gerekiyor. Camdan, inşaatı görmemiz gerekiyor. Çünkü lokomotif gitmeden vagonlar gelmez” dedi.

AMERİKA’DA OKUMA İMKANI

Üniversitede 5 bölümün yanı sıra bu yıl 7 bölüm daha açıldığını dile getiren Karademir, lif ve polimer mühendisliği bölümü ile orman endüstri mühendisliğinin yüzde 30 ingilizce olacağını söyledi. Makine Mühendisliği Bölümü’nün eğitim dilinin yüzde 100 ingilizce olacağının altını çizen Karademir, “Buradan mezun olanlar 2 yıl Bursa’da, 2 yıl da ABD’de eğitim görecekler ve çift diploma alıcaklar. Bunun yanı sıra elektrik elektronik mühendisliği, çevre mühendisliği orman mühendisliği bölümlerini açtık. Toplamda 12 tane lisans bölümüne bu yıl öğrenci alacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X