BTÜ’den 12 öğrenciye yurtdışı staj imkanı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), ülkenin genç nüfusunun en iyi şekilde eğitilmesi ve hayata hazırlanması konusunda sorumluluk almaya devam ediyor.

BTÜ’den 12 öğrenciye yurtdışı staj imkanı

Kız öğrencilerin daha girişimci olmalarını sağlamak için hayata geçirilen ‘InnoWoment – Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri’ projesinin tanıtım toplantısı BTÜ’de yoğun katılımla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Bursa Teknik Üniversitesi’nin kitle eğitimi yapmak için değil daha ziyade yüksek oranda araştırma, proje ve uygulama yoğun bir eğitim yapmak amacıyla kurulduğunu ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Gençlerin, BTÜ ailesinin en kutsal sorumluluğu olduğunu belirten Karademir, bu kapsamda gençler için yapılan her türlü çalışmanın titizlikle yürütüldüğünün de altını çizdi.

InnoWoment – Geleceğin Yenilikçi Kadın Girişimcileri Projesi Koordinatörü Doç. Dr. Ece Ünür Yılmaz ise şunları söyledi:

“Proje hedefleri doğrultusunda 22-25 Mayıs tarihleri arasında düzenlediğimiz ‘Yenilikçi Girişimcilik Çalıştayı’ kapsamında proje ortaklarının uzmanları tarafından öğrencilerimize çeşitli konularda seminerler verildi. Bu seminerler sonrasında BTÜ Mühendislik disiplinlerinden 12 kız öğrenci InnoWomEnt Uluslararası Girişimci Staj programı kapsamında I3P – Politecnico di Torino Kuluçka Merkezi (İtalya) ve Technopark Gliwice’de (Polonya) yer alan ileri teknoloji girişim şirketlerinde 6 haftalık uygulamalı öğrenim görme hakkı kazandı.” Program sonunda proje ortakları ile İtalya ve Polonya’da staj görmeye hak kazanan öğrencilere sertifikaları verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X