‘Bu Alman derin devletinin sistematik uygulaması haline geldi’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türk bakanların Almanya’daki Türklerle toplantısının iptal edilmesine ilişkin, daha önce de bu tür engelleme çabaları olduğunu hatırlatarak, “Bu Alman derin devletinin sistematik uygulaması haline geldi” dedi.

‘Bu Alman derin devletinin sistematik uygulaması haline geldi’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Almanya’daki toplantılarının Almanya tarafından iptal edilmesine sert tepki gösterdi.

Çavuşoğlu özetle şöyle konuştu:

”Teröristlere izin veriyorsunuz halkın oyuyla seçilmiş Recep Tayyip Erdoğan’a izin vermiyorsunuz. Bunu izah edilebilir bir tarafı yoktur. Şimdi ise belediyeler iptal etmeye başladı. Bu tesadüf değil Alman derin devletinin sistematik uygulaması haline geldi. Türklerin burada kampanya yapmasını istemiyorlar. Çünkü onlar da ‘Hayır’ için çalışıyorlar. Türk bakanlar Almanya’ya gittiği zaman kendi muhataplarıyla da görüşmek durumundaymış. Böyle dayatmayla zorlamayla şart koşmayla biz sizinle görüşmeyiz. Bizimle görüşmek istiyorsanız medeni bir şekilde talepte bulunursunuz görüşürüz. Siz Türkiye’nin patronu değilsiniz. Türkiye’ye eşit bir ortak gibi davranmak zorundasınız.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X