‘Bu anayasal bir suç’

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) Genel Başkanı Yüksel Özkan, Bulgaristan’da sınır kapılarında, her seçim döneminde milliyetçilerin soydaşların ülkeye girişini zorlaştırdığını belirterek, ”Aslında bu anayasal bir suç. İnsanların seçm

‘Bu anayasal bir suç’

Soydaşların bir bölümünün oyunu orada kullanmak istemesinin nedeninin Türkiye’deki sandık sayısının azaltılmasından kaynaklandığını dile getiren Özkan, ”Eskiden 142 olan sandık sayısı bu yıl 35’e düşmüş durumda. Benim bu noktada soydaşlarımıza çağrım; 26 Mart Pazar günü saat 07.00-20.00 saatleri arasında mutlaka sandığa gitmeleri. Bir yığılma olacaktır ama sağduyu ve sabırla vatandaşlık görevlerini yerine getirmeleri gerekiyor” diye konuştu. Özkan, Türkiye’de Bulgaristan göçmeni yaklaşık 150 bin soydaş olduğunu, bunların 30 binin Bursa’da ikamet ettiğini kaydetti.

Bunların bir kısmının şu anda yurt dışında bulunduğunu ifade eden Özkan, Türkiye’de kurulan 35 sandıkta 50 bin civarında seçmenin oy kullanmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X