Bu bir rekor borç 125 milyon TL

Divan Kurulu toplantısında açıklanan Bursaspor’un mali yapısı şok etkisi yarattı.

Bu bir rekor borç 125 milyon TL

Yeşil beyazlı kulüp tarihinde ilk kez 100 milyon lira (borç) barajını aşarken, Mayıs 2015 itibariyle tahmini gelir 36 milyon 500 bin lira olarak okundu. Sezon sonundaki mali açığın ise 88 milyon 750 bin lira olacağı ifade edildi.

 

Benzinlik arazisini alan firmanın 6 milyon liralık çek verdiği ama dün sabah itibariyle araziyi almaktan vazgeçtiği bildirilirken, OSB’deki 2,5 dönümlük arazinin de 1 milyon 400 bin dolara satıldığı konuşmalar arasında anlatıldı.

Bursaspor Divan Kurulu toplantısında bu sezon ilk kez açıklanan yeşil beyazlı kulübün mali yapısı adeta şok etkisi yarattı. Erkan Körüstan yönetiminden 43 milyon lira borçla kulübü devralan Recep Bölükbaşı, taahhuk etmeyen vergiler haricinde Bursaspor’un 125 milyon 250 bin lira borcunun olduğunu açıkladı. Mayıs 2015 itibariyle 36 milyon 500 bin lira daha gelir beklediklerini anlatan Bölükbaşı, sezon sonundaki malı açığın 88 milyon 750 bin lira olacağını duyurdu.  

BENZİNLİK SATILDI MI SATILMADI MI?

Gündemi bir hayli meşgul eden benzinlik arazisini önceki gün 30 milyon liraya sattıklarını ve ilk etapta 6 milyon liralık çek aldıklarını ifade eden Recep Bölükbaşı, “Buradan gelen parayla daha önce oyuncularımıza verdiğimiz çekleri ödedik ve rahatladık. Ancak, benzinlik arazisini alan firma bu sabah –dün- vazgeçtiğini söyledi. Olsun, biz orayı yine kiraya verebiliriz veya satabiliriz. Personelin Aralık ayı maaşlarını ödedik. Şimdi yine sıfıra sıfır elde var sıfır” dedi. 

OYUNCU SATILMAYACAK

Bölükbaşı ayrıca, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 2,5 dönümlük araziyi de 1 milyon 400 bin dolara sattıklarını açıklayıp, “Bu arazi için 1998 yılından bu yana katkı payı toplanıyormuş. Bu rakam 698 bin dolara kadar çıkmış. Bu rakamı da 36 aya böldürdük” diye konuştu. Ancak, Recep Bölükbaşı benzinlik arazisiyle ilgili satılıp/satılmadığı konusu havada kaldı. 

ASLINDA VERİLMESİ LAZIM

Toplantıda, Ozan Tufan ve Şener’e 8 milyon 500 bin Euro ve 3 oyuncu verildiği açıklanırken, takımdan oyuncu satılmayacağı vurgulanırken, Bölükbaşı, Divan üyelerine “Aslında verilmesi lazım değil mi?” diye seslendi. Cedric Bakambu için de, İngiltere’den 8 milyon gibi bir rakam verildiğini Recep Bölükbaşı duyurdu ama bunun lira mı, Euro mu yoksa Dolar mı olduğu yine havada kaldı. 

YEŞİL BURSA ELDE KALDI

Bursaspor’un pilot takımı Yeşil Bursa’nın Yıldırım Belediyesi’ne satış konusu da Divan Kurulu’nda gündeme geldi. Pilot takımın Bursaspor’un üzerinde mali bir yük olduğu anlatılırken, satşından şimdilik vazgeçildiği açıklandı. 

KULÜBE YENİ ALANLAR

Vakıfköy’de mera olarak kullanılan boş arazinin Yıldırım Belediyesi tarafından 30 yıllığına Bursaspor’a kazandırıldığı açıklandı. Özlüce Tesisleri’yle ilgili çalışmanın devam ettiği, Nilüfer Belediyesi’nin de İzmir yolunda 400 metrelik bir araziyi yeşil beyazlı kulübe verdiği, bu alana da Bursastore deposunun taşınacağı ayrıca dinlenme tesisi olarak da kullanılacağı duyuruldu. Ayrıca, Fatih Sultan Bulvarı’ndaki caminin olduğu bölgeye Bursastore mağazası açılacağı bildirildi. Bölükbaşı toplantıda, kulübün resmi televizyonunu ulusal yapacaklarını ayrıca gazete ve radyo kurmayı da planladıklarını anlattı. 

UEFA İŞİ NE OLDU?

Recep Bölükbaşı, UEFA’dan gelen cezayla ilgili olarak şunları söyledi: “Geçmiş yönetimin UEFA’yla yaptığı anlaşmadan benim haberim yoktu. Eylül ayında haberim oldu. Şimdi geçmiş borçları temizledik. CAS’tan duruşmalı dava talep ettik. 3 avukatla gidip durumu anlatacağız. Bir yıl daha ceza almamak ve mevcut cezayı kaldırmak için uğraşıyoruz.” 

KASIM, ARALIK, OCAK BORÇLARI DURUYOR

Futbolculara ekim ayına ait 9 milyon liralık alacaklarının 28 Ocak’ta ödendiği ancak Kasım, Aralık ve Ocak ayının durduğu açıklandı. 

KREDİ TUTARI 66 MİLYON TL

Bursaspor’un 3 bankadan kullandığı toplam tutarın 66 milyon lira olduğu açıklandı. Bu rakamın 33-34 milyon lirasının geçmiş yönetimden kaldığı, kalanın ise şimdi kullanıldığı ifade edildi. 

100 KERE BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜM!

Recep Bölükbaşı, uzun süren konuşması sırasında bir anda “100 kere görevi bırakmayı düşündüm. Ancak bıraksaydım, kulüp aşağıya düşecekti” şeklindeki açıklaması şaşkınlıkla karşılandı. 

TAIWO VE FREY GİDECEK Mİ, KALACAK MI?

Bölükbaşı, her iki oyuncuyla görüşmelerin sürdüğünü belirterek, “Taiwo gülüyor.Hiç gülme dedim. Avukatıyla görüşüyoruz. Belli bir rakam ödeyip göndermeyi düşünüyoruz. Frey’le de yine oturup konuşacağız” dedi. 

4 LOCADAN 3 MİLYON 500 BİN GELİR

Bursaspor’a 10 yıllığına kiralanan yeni stadyumdan 4 locanın 3 milyon 500 bin lira karşılığında satıldığı açıklandı. Stadın gelir getirecek kalemlerinin de 2 ay içinde belli olacağı anlatılırken, Bursaspor’un be sezon ki reklam gelirinin de 9 milyon 256 bin lira olduğu bildirildi. 

TAAHHUK ETMEMİŞ VERGİ BORCU 99 MİLYON LİRA

Divan Kurulu’nda taahhuk etmemiş vergi borcunun da faizlerle birlikte 99 milyon lira olduğu açıklandı. Ana paranın 34 milyon lira olduğu kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X