Bu çağrıya kulak verin

Hatay sınırında “Özgür Suriye Ordusu” bölgesinden açılan ateşle bir asker şehit oldu. Şehidin amcası, “Dün işyerimize Kürdüz diye saldırdılar, bugün oğlumuz şehit düştü” diyerek, öfkeli halka sağduyu çağrısını yaptı.

Bu çağrıya kulak verin

Hatay 2. Piyade Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı Cilvegözü Piyade Hudut Karakolu’nda nöbet mevzisinden Suriye tarafında bir görüntü alındığına dair karakola bilgi ulaştı. 

 

Bunun üzerine askerler bölgede devriyeye çıktı. Bu sırada “Özgür Suriye Ordusu”na bağlı grupların kontrolündeki bölgeden açılan ateşte Piyade Er Gökhan Çakır (21) yaralandı. Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Çakır, tüm müdahalelere rağmen kurtalamayarak şehit oldu. 

Muş nüfusuna kayıtlı olan ve ailesi İzmir’de yaşayan şehit Çakır’ın cenazesi dün askeri uçakla getirildiği İzmir Çiğli’de bugün yapılacak askeri törenin ardından Aliağa Şehitliği’nde toprağa verilecek.

BABA OCAĞINDA YAS

Bekar olduğu öğrenilen şehit Gökhan Çakır’ın acı haberi baba ocağını yasa boğdu, Kürtçe ağıtlar yakıldı. Terhisine bir ay kala oğlunun şehit olduğunu öğrenince baba Faruk Çakır yere çöküp gözyaşlarına boğuldu. Mobilya satıcılığı ve hayvancılıkla ailesini geçindiren şehit babası, oğluyla hergün görüştüklerini, dünkü son görüşmelerinde oğlunun, “Buralarda herhangi bir çatışma yok. Burası sakin, endişelenmeyin” dediğini aktardı. Şehidin annesi Gülbeyaz Çakır, kardeşleri Hakan, Ramazan ve Sevda Çakır da sinir krizleri geçirdi.

ŞEHİT AMCASI: KÜRDÜZ, HAİN DEĞİLİZ

Şehitin amcası Kutbettin Çakır ise Kürt kökenli olduklarını belirterek, yeğeninin bir hafta önce asker kıyafetleriyle çekildiği fotoğrafı gönderdiğini ve “Ben vatanın namusunu koruyorum” dediğini söyledi.

Kürt oldukları için yaşadı mağduriyeti ifade eden Çakır, “Önceki gün işyerlerimize Kürt olduğumuz gerekçesiyle saldırı girişiminde bulundular, dün ise oğlumuzun şehit olduğunun haberi geldi. Ocağımız yıkıldı. Biz Kürdüz ama hain değiliz. Benim bir yeğenim de Dağlıca da asker. Benim soy ismimi taşıyan şu anda 7 tane daha askerim var” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X