Bu ceviz taneyle satılıyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde üretilen ve yurtdışına da ihraç edilen ceviz, kiloyla satışların yanı sıra büyüklüğüne göre tane ile de satılıyor.

Bu ceviz taneyle satılıyor

“Ceviz kenti” olarak bilinen Adilcevaz’da yetiştirilen ve ilçe ekonomisine önemli katkı sunan ceviz, kiloyla satışların yanı sıra büyüklüğüne göre taneyle de alıcı buluyor.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Selami Savaş, AA muhabirine, taneyle de satılan Adilcevaz cevizinin büyük rağbet gördüğünü anlattı.

Cevizin tane ağırlığının 18 ile 25 gram arasında değiştiğini belirten Savaş, şöyle konuştu.

“İç randımanı yüzde 60’tır. İçi beyaz, kabuğu ise incedir. Cevizin içi, kabuğundan kolay şekilde ayrılır. Kabuğu pürüzsüz, meyve verimi yüksektir. Cevizimiz hastalıklara karşı dayanıklıdır. Adilcevaz cevizi protein, yağ ve karbonhidrat anlamında zengindir. Bu bakımdan büyük rağbet gören ceviz taneyle de satılır. Piyasadaki normal cevizlerin kilosu 10 ile 12 liraya satılırken, Adilcevaz cevizi kaliteli olduğu için 25 ile 30 liradan alıcı buluyor. Cevizlerimiz özellikle hediyelik olarak gönderiliyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X