Bu çocuğu Türkiye konuşuyor…

Attığı gollerle adından sıkça söz ettiren Ali Akman’ın yükselişi sürüyor… 18 yaşındaki Ali, 8 maçta 7 kez fileleri sarsarken, Adana Demir’in 34’lük santrforu Mehmet Akyüz bu haftayı boş geçince 7 golde kaldı…

Bu çocuğu Türkiye konuşuyor…

Türk futbolunda yeni bir yıldız doğuyor…

Bursa Büyükşehir Belediye eski başkanlarından rahmetli Hikmet Şahin’in torunu, eski futbolcu Ayhan Akman’ın yeğeni olan Ali Akman bu sezon attığı gollerle adından sıkça söz ettireceğe benziyor. TFF 1.Lig’de geride kalan 8 haftada attığı 7 gol ve yaptığı bir asistle Bursaspor’un gol yükünü çeken 18 yaşındaki futbolcu gol krallığı yarışında zirveye yerleşti.

16 YAŞ FARK VAR
Boluspor maçında 2 gol birden kaydeden Ali Akman’ın 7 golle ilk sırada yer aldığı TFF 1.Lig gol krallığı sıralamasında Adana Demirspor’un 34 yaşındaki santrforu Mehmet Akyüz’ün de 7 golü bulunuyor. 1.88 metre boyundaki kule santrfor Mehmet bu haftaki Samsunspor maçını boş geçince zirve kendisinden 16 yaş küçük Ali Akman’a kaldı. Krallık yarışında 1.73 metre boyundaki Ali’yi, 6 golle Altaylı Marco Filipe Paixao, 5 gollü Adanasporlu Ognjen Ozegovic ve 4 gollü takım arkadaşı Burak Kapacak takip ediyor.

SÜPER LİG’DE ATAN YOK
Süper Lig’de her hafta bir ekibin dinlenmesi ve pandemiden dolayı yaşanan ertelemelerden dolayı takımlar şuana kadar 5, 6 ve 7. maçlarını oynarken, bu ligdeki oyuncular da Ali Akman’ın gerisinde kaldı. Süper lig gol krallığında Alanyasporlu Davidson Pereira ile Çaykur Rizeli Loic Remy 6’şar golle ilk sırayı paylaştı. Galatasaraylı Radamel Falcao ise 5 golle üçüncü sırada yer aldı. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan ve bir çok takımın şimdiden iştahını kabartan Ali Akman’ın mukavele uzaması için girişimler sürüyor.

2020-2021 SEZONU
TFF 1.LİG GOL KRALLIĞI

FUTBOLCU TAKIM GOL
Ali Akman Bursaspor 7
Mehmet Akyüz Adana Demir 7
Marco Filipe Paixao Altay 6
Ognjen Ozegovic Adanaspor 5
Burak Kapacak Bursaspor 4

2020-2021 SEZONU
SÜPER LİG GOL KRALLIĞI

FUTBOLCU TAKIM GOL
Davidson Pereira A.Alanyaspor 6
Loic Remy Ç.Rizespor 6
Radamel Falcao Galatasaray 5
Artem Kravets Konyaspor 4
Erik Sabo F.Karagümrük 4

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X