Bu doktorlar aikido biliyor

Doktorlara yönelik saldırılar artınca örgütlenen aile hekimleri, savunma amaçlı uzak doğu sporuna başladı.

Bu doktorlar aikido biliyor

Son aylarda doktorlarda doktorların şiddete daha sık maruz kalmaları 500 üyesi bulunan Bursa Aile Hekimliği Derneği’ni harekete geçirdi. Dernek, ‘Aile Hekimine Dokunma’ adı verilen proje kapsamında, üyelerini savunma sporuna başlattı. Erkek ve kadın hekimler haftanın 2 günü 2’şer saat aikido eğitimi alıyor.

Bursa Aile Hekimliği Derneği Başkanı Ali Torun, ‘Vatandaşlara şifa sunan sağlıkçılara yönelik şiddetin kabul edilmesi mümkün değil. Devlet bir an önce etkili yasal önlemler almalıdır. Bu kapsamda biz de boş durmayıp üyelerimizin karşısındaki kişiye zarar vermeden kendilerini savunmaları için aikido dersleri başlattık’ dedi.

Derslere katılan doktorlar da, ‘Yeri geldi dövüldük, saçımızdan sürüklendik, hatta öldürüldük. Baktık olmuyor, saldırılara karşı savunmaya geçelim dedik. Bizim başlattığımız bu girişim saldırıları bitirmez ama, en azından hafif hasarla atlatırız’ dediler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X