Bu fotoğraf sonrası artık klozet kapağını kapatacaksınız! Bakteriler…

Sifonu klozetin kapağını kapatmadan çekenlerdenseniz bu haberden sonra kuşkusuz daha dikkatli olacaksınız. Çünkü bakterilerin ne kadar uzağa itildiğini gösteren bir dizi görüntü yayınlandı.

Bu fotoğraf sonrası artık klozet kapağını kapatacaksınız! Bakteriler…

Tuvaletinizi yıkamak, birçok bakteri ve virüs içerebilen binlerce mikroskobik aerosol damlası üretebilir. Sifonun gücü o kadar güçlü olabilir ki, bu damlacıklar 1 metreden daha fazla uzağa gidebilir ve yüzeyleri kirletebilir.

Temizlik markası Harpic, tuvaleti sifonu çekerken kapağınızı kapalı tutmamanın risklerini vurgulamak için tuvaletten çıkan damlacıkları ve parçacıkları yakalamak için yüksek hızlı uzman kamera teknolojisini kullandı.

Renkli havai fişeklerin patlaması gibi görünen şey, aslında tuvaletteki aerosol damlacıklarının fırlatılması. Bu damlacıklar, yüzeylere uçabilir.

Screenshot_17

Harpic’teki bir araştırma ve geliştirme görevlisi şunları söyledi: ‘Hijyenik olmayan banyolarda mikrop yayılmasıyla ilgili riskler yüksek olmasına rağmen, evlerimizde ekstra özen göstermenin daha önemli bir zamanı olmamıştı. İşe sifonu çektikten sonra klozetin kapağını kapatmakla başlayabiliriz. Yeni #CloseTheLid kampanyamızın insanlara temizlik rutinlerinde ulusun sağlığına uzun süreli faydalar sağlayabilecek basit değişiklikler yapma konusunda ilham vermesini umuyoruz.’

Harpic, banyoyu temizlerken üç aşamalı basit bir rutin uygulamaya çağırıyor:

Mikropların yayılmasını önlemek için sifonu çektiğiniz sırada kapağı kapatın.
En üst düzeyde hijyen sağlamak için dezenfekte etmenin yanı sıra mikroplara yuva sağlayan kireci gideren bir tuvalet temizleyicisi kullandığınızdan emin olun.
Ekstra koruma için temizlerken eldiven giyin ve kullanımdan sonra ellerinizi yıkayın.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X