Bu gece coşmak lazım

Nasıl Kadıköy’de Fenerbahçe’yi dize getirdiysek, bugünde TT Arena’da aynısını Galatasaray’a yapabiliriz… Geçtiğimiz hafta Akhisar karşısında hayal kırıklığı yaratan Bursaspor, güçlü rakibi karşısında kazanarak üst sıralara daha fazla yaklaşmak istiyor.

Bu gece coşmak lazım

Spor Toto Süper Lig’de 11 haftada 21 puan toplayan ve 4.sırada yer alan Bursaspor, bugün 1 puan gerisindeki Galatasaray’ın konuğu olacak. TT Arena’da 20.00’de başlayacak olan kritik karşılaşmayı Barış Şimşek yönetecek. Geçtiğimiz hafta Akhisar Belediyespor’la golsüz berabere kalarak hayal kırıklığı yaratan yeşil beyazlılar bugün kazanarak hem üst sıralara daha fazla yaklaşmak hem de rakibini zirveden uzak tutmak istiyor. Yeşil beyazlı takımda Serdar Kurtuluş, Furkan Özçal, Şamil Çinaz ve Bilal Kısa sakatlıkları nedeniyle bu kritik mücadelede forma giymeyecek.

CİM BOM’DA İŞLER KARIŞIK

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun savunma ve orta alanda herhangi bir değişiklik yapması beklenmezken, kanatlar ve forvette kimi oynatacağı konusunda kararsız olduğu belirtildi. Genç teknik adamın özellikle son haftalarda formsuz olan Yonathan Del Valle ve Deniz Yılmaz ikilisi için tereddütte olduğu bildirildi. Geçtiğimiz hafta derbi maçta Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup olan Galatasaray’da ise ciddi bir kaos ortamı hakim. Sarı kırmızılıların bugünkü mücadeleyi kaybetmesi durumunda Teknik Direktör Riekerink’le yolların ayrılabileceği konuşuluyor. Cimbom’da cezalı olan Carole bu maçta oynamayacak. 

KİM UNUTUR 5-0’LIK MAÇI

Galatasaray ile Bursaspor, bugün lig tarihinde 95. kez karşı karşıya gelecek. Bursaspor’un bu karşılaşmalarda 21 galibiyeti, 48 mağlubiyeti bulunuyor. İki takım arasındaki 25 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.  Yeşil beyazlılar, bu mücadelelerde 79 gol atarken, kalesinde 159 gol gördü. Timsah, Galatasaray karşısında en farklı skorlu galibiyetini, 2001-2002 sezonunun ilk yarısında Bursa’da yapılan karşılaşmada 5-0’lık skorla elde etti.  

İLK KEZ RAKİP OLACAK

Serdar Aziz, alt yapısından yetiştiği Bursaspor’a karşı ilk kez mücadele edecek. 

Bugünkü karşılaşma birçok isim için farklı anlamlar taşıyor. Bursaspor’da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu 3 kupa kaldırdığı eski takımına bir kez daha rakip olacak. Genç teknik adam geçen sezonun ikinci yarısında da sarı kırmızılılarla karşılaşmış ve mücadele 1-1’lik eşitlikle tamamlanmıştı. Sezon başında Bursaspor’dan Galatasaray’a transfer olan Serdar Aziz için de bu 90 dakika farklı olacak. 

JOSUE DE ORADA

Alt yapısından yetiştiği Bursaspor’a karşı ilk kez mücadele edecek olan tecrübeli stoperin bugün sahaya 11’de çıkması bekleniyor. Serdar, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe maçında görev yapmış ve penaltıya sebebiyet vermişti. Bu arada Bursaspor’da 1.5 sezon forma giyen Filipe Josue’de forma bulursa eski takımına karşı mücadele verecek. 

 

MAÇ HEYECANI GÜN BOYU OLAY TV’DE

Bursaspor’un bugün Galatasaray’la oynayacağı karşılaşmanın tüm detayları OLAY TV ekranlarında olacak. Saat 11.30’da başlayacak olan canlı bağlantılar gün boyu devam edecek ve maç öncesi ile maç sonrası yapılacak yayınlarla taraftarlar atmosferi yakından takip etme fırsatı bulacak.

MAÇ TABLO

STAT: Türk Telekom

SAAT: 20.00

HAKEMLER: Barış Şimşek, Mehmet Metin, Samet Çavuş 

EKSİK: Lionel Carole

EKSİKLER: Serdar Kurtuluş, Furkan Özçal, Bilal Kısa, Şamil Çinaz

BİLET FİYATLARI: Bursaspor 50 TL

20.00 LİG TV/Canlı

 GALATASARAY 

1 Fernando Muslera

55 Sabri Sarıoğlu

22 Hakan Balta

4  Serdar Aziz

34 Nige De Jong

27 Tolga Ciğerci

8 Selçuk İnan

10 Wesley Sneijder

7 Yasin Öztekin

20 Bruma

9 Eren Derdiyok

 BURSASPOR 

1 Harun Tekin

22 Erdem Özgenç

66 Tomas Sivok

4 İsmail Konuk

23 Aziz Eraltay

7 Merter Yüce

14 Ricardo Faty

28 Del Valle

10 Pablo Martin Batalla

11 Joshua John

18 Kubilay Kanatsızkuş

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X