Bu gece Kadir Gecesi

‘Bin aydan daha hayırlı’ Kadir Gecesi kutlu olsun…

Bu gece Kadir Gecesi

Müslümanlar için ‘bin aydan daha hayırlı’ olduğuna inanılan Kadir Gecesi bu gece kutlanıyor. Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olması nedeniyle bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen Kadir Gecesi, İslam dünyasında bu gece dualarla kutlanılıyor.

Kadir Gecesi, ramazan ayının son on gününde gizli olduğuna inanılan, ancak İslam düşünürlerince ayın 27. gecesinde tekabül ettiği var sayılarak dualarla kutlanan hayırlı bir gecedir. 

Kur’an-ı Kerim’de aynı adı taşıyan Kadir Suresi, 5 ayetten oluşuyor. Surenin son ayetlerinde, “Melekler ve ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esinliktir” diye belirtilir. Bu kutsal gece, İslam dünyasında büyük önem taşıyor. Müslümanlar arasında her kim bu gecenin faziletine inanarak ibadet ederse günahlarının bağışlanacağı ve dualarının kabul edileceğine inanılır. Ayrıca, ramazan ayında okunmaya başlayan Kur’an’ın Kadir Gecesi’nde ya da öncesinde tamamlanıp, hatim duasının o gece yapılmasına dikkat edilir. Kutsal gece, bazı camilerde yapılan dualarla sabaha kadar sürerken, Kadir Gecesi’ni ibadetle değerlendirmek isteyen inananlar, yatsı ve teravi namazının yanı sıra tespih namazı da kılmayı tercih eder.

Meleklerin yeryüzüne indiği gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi, tan yeri ağarana kadar devam ediyor.

GÜRCİSTAN BATUM ORTA CAMİİ’NDEN CANLI YAYIN

Kadir Gecesi Mevlit Özel Programı 20.00’de Batum Orta Cami’nden canlı yayınla OLAY TV’de. ​

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X