Bu gurur Bursa’nın

‘Dünya bizi konuşacak’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stadyumun yapılmasını öneren ve sebep olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Bu gurur Bursa’nın

Pazartesi günü şölen havasında bir açılış gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Türkiye’nin en iyi stadını yapmak ve Dünya’da konuşulmak Bursa için bir onur ve gurur” diye konuştu.

Bursa’nın yeni simgesi Timsah Arena, 21 Aralık Pazartesi gününe yoğun bir şekilde hazırlanıyor… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ve muhteşem bir organizasyonla kapılarını açacak olan bu dev yapı en çok Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi gururlandırıyor… OLAY Spor olarak Başkan Altepe’nin heyecanına ortak olduk ve neler hissettiğini sorduk, “Mutluluğumun tarifi yok” cevabını aldık. “Bursa dünyanın konuşacağı bir eser kazanıyor” diyen Recep Altepe, “21 Aralık pazartesi günü gerçekten Bursa için tarihi bir gün olacak” dedi. 

HER YER PIRIL PIRIL

190 bin metrekare alana sahip eserin şehrin ekonomisine büyük kazanç getireceğini anlatan Başkan Altepe, şöyle devam etti: “Bursa’ya yakışır marka bir stat, ayrıca Dünya’nın ilk 10, en çok merak uyandıran ve dünya mimarlık ödüllerini alan bir yatırım. Bu stadın yapılmasını öneren ve sebep olan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla güzel bir tören gerçekleştireceğiz. Gördüğünüz gibi her yer pırıl pırıl ve yeşil beyaz. Stadımız her geçen gün parlamaya başlıyor. Dünyanın çeşitli statlara gittik ama böyle güzel bir yapı görmedik.”

BURSASPOR’A ŞANS GETİRİR

“İnsan içine girince hemen maç oynayası geliyor. Burayı görüp de kolay kolay beğenmeyen biri çıkmaz. Herşeyin en iyisi, en kalitelisi tercih edilerek yapıldı. İnşallah Bursa’ya ve Bursasporumuz’a şans getirir. Bursaspor bu statla birlikle bir ivme yakalayarak çıkışa geçer. Şöyle bir kalkınma dönemi başlar ve sezon sonunda Avrupa kupalarına gitme şansını yakalar. Bursa’ya yakışır bir açılış yapacağız. Adeta bir şölen havası yaşanacak. Zaten yeni yapılan statlar o takımlara hep bir hava kazandırdı. Mesela son örnek Konyaspor’a bir stat yapıldı, takım yükseldi.”

14.30’DA ETKİNLİKLER BAŞLAYACAK

“Taraftar profilleri değişerek statlar dolmaya başladı. Bizde de böyle bir hava yaratacağına inanıyoruz. Bursaspor’un burada maç kazanmasının çok daha kolay olacağını düşünüyorum. Çünkü taraftarımız burayı doldurarak tam desteklerini verecekler ve 90 dakika boyunca takımının yenmesi için büyük katkı yapacaklar. Bu stadın havasıyla iç saha maçlarımızda bir sıkıntı yaşamayız. Pazartesi günü Bursa’ya yakışır bir açılış gerçekleştireceğiz. Bir şölen düşünüyoruz. Burada 14.30’da etkinlikler başlayacak.”

AVRUPA TAKIMLARI GELECEK

“Sanatsal organizasyonlar, konuşmalar, ışık şovları ve şöhretler maçı oynanacak. Daha sonra Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da oynayacağı sembolik açılış maçıyla güzel bir organizasyon olacak. Ayrıca biliyorsunuz Avrupa’nın çok önemli büyük takımları ile maçlar yapmayı düşünüyorduk. Ancak zaman olarak biraz sıkıntılı bir süreç yaşandı. Biz bu düşüncemizi rafa kaldırmadık. Avrupa takımlarını değişik aralarda davet edeceğiz. Çünkü buranın tanıtımı ve yakışanı olduğu için bu organizasyonları yapmalıyız.”

TRABZON MAÇINI OYNARIZ

Stadın en çok yeşil zeminini kendisini etkilediğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Çünkü ben sporu izlemekten çok içinde olmayı seviyorum. Burada oynamak inanılmaz güzel. Bu stat zaten bize değerin yanı sıra kazanç ve prestij de katacak. En kısa sürede bir Avrupa finalini burada oynatmak için taleplerde bulunacağız. Şu anda plan program ilk olarak ikinci yarının açılış maçı olan Trabzonspor karşılaşmasını oynamayı düşünüyoruz. Çalışmalar sürüyor. Trabzonspor maçıyla birlikte burada resmi maçlar oynanmaya başlayacak” dedi.

BİZE NASİP OLDU

Bursa’ya en az 100 yıl hizmet edecek bir stadyum kazandırdıkları için gururlu olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Böyle büyük bir eseri Bursaspor’a kazandırmak bize nasip oldu. Türkiye’nin en iyi stadını yapmak ve dünyada konuşulmak Bursa için de bir onur ve gurur. Türkiye böyle bir stadı yapabiliyor. Hatta belediyeler yapabiliyor. Bize destek veren özellikle Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret ve Sanayi Odamıza çok teşekkür ediyoruz. Bu stat turistleri bile çekecek” diye konuştu. 

Hamzaoğlu başarır

Başkan Recep Altepe, Bursaspor’un yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu için, “Değer verdiğimiz bir isim. Takımı toparlayacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursaspor’un yeni teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu’na da başarı diledi. Altepe, “Hamza Hamzaoğlu kendisine değer verdiğimiz ve takdir ettiğimiz birisiydi. Kimi görsem herkes bana Hamza hocayı soruyordu, bizde görüşmelerin sürdüğünü belirtiyorduk ama artık kesinleşti. Hocamız takımın başına geldi hemen de geldi çalışmalara başladı. Bizde bundan dolayı çok mutlu olduk. Çünkü takımın başına iyi bir otorite, iyi bir hoca lazımdı. Bu takımın başarısı için gerekliydi. İnşallah Konya maçı ile iyi bir başlangıç yapılır. Ben Konya’yı yenerek moralleneceğimize ve pazartesi günü de stadımızı açarak o güzel havayı sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X