Bu gurur Türkiye’nin

Helsinki’de gerçekleştirilen 41. Olağan UEFA Kongresi’nde 55 oydan 34’ünü alan Yardımcı, büyük zafer kazandı. Yardımcı, Şenes Erzik’ten sonra UEFA Yönetim Kurulu’nda yer almayı başaran ilk isim oldu.

Bu gurur Türkiye’nin

UEFA’ya üye 55 ülke federasyonunun başkan ve yöneticilerinin katılımıyla her yıl organize edilen Olağan UEFA Kongresi’nin 41.’si Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapıldı. 

UEFA Kongresi’ne TFF adına Başkan Yıldırım Demirören, 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Başkanvekili Ali Dürüst, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Çağlar, Cengiz Zülfikaroğlu ve Alaattin Aykaç ile Genel Sekreter Kadir Kardaş katıldı. Helsinki Fuar Merkezi’nde yapılan Olağan UEFA Kongresi’nde Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, 34 oyla UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Servet Yardımcı ile birlikte seçilen 8 üye 4 yıl süreyle UEFA Yönetim Kurulu’nda görev yapacak. Yardımcı’nın yanı sıra; Karl-Erik Nilsson (İsveç), John Delaney (İrlanda Cumhuriyeti), Michele Uva (İtalya), Zbigniew Boniek (Polonya), Reinhard Grindel (Almanya), David Gill (İngiltere) ve Michael van Praag (Hollanda) UEFA Yönetim Kurulu’na seçildi. 

Öte yandan alınan kararlar sonrasında Şenes Erzik’in UEFA’yı FIFA’da temsil etme görevi de sona erdi. Servet Yardımcı’nın seçilmesi, Türk futbolu adına da büyük önem taşıyor. Yardımcı, Erzik’ten sonra UEFA Yönetim Kurulu’nda yer almayı başaran ilk isim oldu. 

BÜYÜK AVANTAJ GETİRECEK

Servet Yardımcı’nın yönetim kurulunda yer alması, Türk futbolunun UEFA’da daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği için adaylığını açıklayan Türkiye’nin şansını arttırması anlamlarını da taşıyor. Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için Almanya ile yarışacak. 2015’te Viyana’da gerçekleştirilen UEFA Kongresi’nde de yönetim kurulu adayı olan Servet Yardımcı, dönemin UEFA Başkanı Michel Platini’nin muhalefetine rağmen çok az bir oy farkı ile yönetim kuruluna girememişti.

Çağlar’dan kutlama

UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Servet Yardımcı’yı ilk kutlayanlar arasında Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar da vardı. Çağlar, Helsinki’de yalnız bırakmadığı çalışma arkadaşı Yardımcı’nın, UEFA’daki yeni görevinde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyledi…

TFF’de büyük sevinç

Finlandiya’ya çıkarma yapan TFF Yönetim Kurulu sonuçlardan sonra büyük sevinç yaşadı… TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim kurulu üyeleri Ali Dürüst, Mustafa Çağlar, Cengiz Zülfikaroğlu, Alaattin Aykaç, Genel Sekreter Kadir Kardaş, Servet Yardımcı’nın zaferini kutladılar. Yardımcı’nın oğlu Kağan Yardımcı da, babasının mutluluğa ortak olan isimler arasında yer aldı.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X