Bu hafta ligde olay VAR!

Süper Lig’deki 3 maçta video yardımcı hakem sistemi denemesi yapılacak.

Bu hafta ligde olay VAR!

Kulüpler Birliği’nin özellikle ligin ikinci yarısında uygulanması için baskı yaptığı VAR (video yardımcı hakem) sistemi bu haftasonu İstanbul’da oynanacak maçlarda denenecek. Süper Lig hakemlerinin yanı sıra FIFA yardımcı hakemlerine bugün verilecek eğitimin ardından ilk olarak yarın oynanacak Kasımpaşa-Göztepe, cumartesi günkü M.Başakşehir-TM Akhisarspor ve pazartesi günkü Fenerbahçe-Kayserispor maçlarında ilk uygulamalar yapılacak.

EĞİTİM AMAÇLI OLACAK

Karşılaşmalarda sistem kapalı olacak, naklen yayın arabasında yer alacak sistem operatörleri, eğitmenler ve hakemler pozisyonları izleyip, karar verecekler. Ancak maçı yönetecek orta hakemle bağlantı kurulmayacağı için bu uygulama eğitim seviyesinde kalacak. Avrupa’nın birçok ülkesinde uygulanmaya başlanması nedeniyle Süper Lig’de de ikinci devrede VAR sisteminin hayata geçirilmesi düşünülüyor. Merkez Hakem Kurulu’ndaki bazı isimler, bu sistem uygulamaya geçtiği takdirde, uyarıya rağmen son kararı hakemin vermesi yüzünde yine tartışmalar çıkabileceğini hatırlatıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X