Bu hormonun eksikliği aldatmayı tetikliyor!

Bir insanın aldatmasına neden olan şey nedir? Kim suçlu? Psikologların bu konuya ilişkin bakış açıları ve aldatma riskini arttıran durumlar hakkında yapılan bilimsel deneyler bize bazı cevaplar veriyor.

Bu hormonun eksikliği aldatmayı tetikliyor!

Kadın – erkek ilişkilerinde en çok duyduğumuz hikayeler aldatmaya dair olanlardır. İhanetleri duyduğumuzda da sık sık şu soruları soruyor ve cevaplarını merak ediyoruz. Bir insanın aldatmasına neden olan şey nedir? Kim suçlu? Psikologların bu konuya ilişkin bakış açıları ve aldatma riskini arttıran durumlar hakkında yapılan bilimsel deneyler bize bazı cevaplar veriyor. İşte aldatma konusuna bilimsel bir bakış açısı.

15222319150.24155100.jpg

Duygusal yoksunluk

Çiftler arasındaki yaşanan duygusal yoksunluk, konuşmama, tarafların destek eksikliği hem kadınları hem de erkekleri aldatmaya itmektedir. Erkek için cazip olan şeyin cinsellik olduğuna dair bir klişe var. Ancak erkeklerin yüzde 47’si aldatmanın gerekçesi olarak duygusal yakınlığın yokluğundan bahsediyor. Burada durum zorlaşıyor çünkü erkekler duygularını göstermek istemiyor, kadınlar ise sevgi ihtiyaçlarının desteklenmesini istiyor.

Deneyim ve çevre etkisi

Bir erkek önceki ilişkilerinde sadakatsiz davrandıysa sonraki ilişkilerinde de aynı eğilimi gösterecektir. Ayrıca kişinin çevresi sadakatsizliğe olan eğilimini etkiliyor. Yapılan bir ankette, aldatan erkelerin yüzde 75’inden fazlası arkadaşlarının da eşlerini aldattığını söylemiştir.

15222318360.01174900.jpg

Cinsellik

Yapılan bir araştırma; erkeklerin % 70’inin, kadınların% 49’unun aldatma gerekçesinin cinsel hayatında yeni ve canlı duyguların olmamasını gösteriyor.

Sosyal ağlara aşırı ilgi

Taraflardan birinin Twitter veya diğer sosyal ağlarda çok fazla zaman harcadığı ilişkilerde aldatma riski artıyor.

15222318720.90015300.jpg
 

İş ve iş gezileri

Bu konudaki anketlerden birine göre, aldatan erkeklerin 1 / 3’ünden fazlası iş gezileri sırasında bu eylemi gerçekleştiren iş adamlarıdır. İş yerinde aldatma olasılığı evliliğin 6 – 9. yıllarında artar. Bu yıllar en hassas zamanlardır ve çok çaba gerektirir.

Oksitosin eksikliği

Oksitosin, aynı zamanda kucaklama hormonu olarak da adlandırılır. Bir ilişkide güven oluşturmada önemli bir rol oynar. Bilim adamları, bu hormonun eksikliğinin aldatmayı tetiklediğini düşünüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X