Bu illerde okullar tatil edildi!

Türkiye’nin bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışı eğitime engel olmaya devam ederken, İstanbul başta olmak üzere bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

Bu illerde okullar tatil edildi!

Türkiye’nin bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışı eğitime engel olmaya devam ederken, İstanbul başta olmak üzere bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği o iller;

İstanbul’da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın da tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, ‘’Eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe günü de 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür’’ denildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ‘’ Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar yoğun bir şekilde devam etmesi ve kuvvetli don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe günü de 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacaktır. Kamuoyunun bilgilerine önemle duyurulur’’ ifadeleri kullanıldı.

Kırşehir‘de yoğun kar yağışı ve kar fırtınası nedeniyle okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Meteorolojik tahminlerin değerlendirilmesi ve kar yağışının devam etmesi ihtimaline karşın buzlanma ve bu duruma bağlı olaylara ilişkin Kırşehir genelindeki köy okulları ve taşımalı sisteme dahil öğrencilerin eğitimlerine 1 günlüğüne ara verildi” denildi.

 

Tokat il genelinde yoğun şekilde devam eden kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okullarımızda perşembe günü eğitim öğretime ara verilmiştir” denildi. 

Samsun’da devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların 19 Şubat Perşembe günü de tatil edildiği bildirildi.

Samsun Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle oluşan olumsuz hava şartlarından dolayı, ilkokul, ortaokul ve liselerin 19 Şubat 2015 Perşembe günü bir gün tatil edildiğini açıkladı. Kurt ayrıca, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını ifade etti. 

Bolu il genelinde 19 Şubat Perşembe günü tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Bolu Valiliğinde yapılan açıklamada, “Aşırı soğuklar, buzlanma ve akşam saatlerinde başlayan kar yağışının devam edecek olması nedeniyle öğrencilerimizin sağlık ve ulaşımları göz önünde bulundurularak İl genelinde tüm okullarda eğitim ve öğretime 19 Şubat 2015 günü 1 gün ara verilmesi uygun görülmüştür” ifadeleri kullanıldı. 

Bursa’da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Bursa Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Sivas’ın Gemerek ve Gürün ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle yarın okullar tatil edildi. 

Bartın‘da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Kar yağışının artarak devam etmesi ve ulaşımda yaşanan zorluklar nedeniyle; ilimiz merkez ve merkeze bağlı köyler, Amasra merkez ve köyleri, Kurucaş ile merkez ve köylerindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 19 Şubat 2015 Perşembe günü bir gün olmak üzere ara verilmiştir.

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Kastamonu’da iki gündür devam eden ve gün içerisinde etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde ve bağlı köylerde, eğitime bir gün ara verildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X