Bu işin şakası yok! Bursalılara önemli uyarılar

Bugüne kadar çık sayıda aşı çalışmasında yer alan BUÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ sürekli mutasyona uğrayan virüsün Türkiye’yi etkileyen Delta ve yeni çıkan Mu varyantlarını Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’a değerlendirdi. Aşılamanın tüm varyantlarda koruma sağladığını söyleyen Prof. Dr. Yeşilbağ, aşı kombinasyonlarında güncellemeler yapılabileceğini söyledi. “Maskeyi bırakma lüksümüz yok” dedikten sonra da öğretmenlere çarpı yaptı…

Bu işin şakası yok! Bursalılara önemli uyarılar

Yılmaz, köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Öne çıkmayı sevmiyor… Fakat, Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ÖğretiM Üyesi Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ’ı bu sütunların okurları artık tanıyor.

Kadir Hoca…

Bugüne kadar çok sayıda aşı çalışmasında yer aldı. Türkiye’deki 3 yerli aşı çalışmasını yürütenlerden biri. O bakımdan, hem virüsü iyi tanıyan, hem virüsle nasıl başa çıkılacağını bilen uzmanlar arasında yer alıyor.

Bugünkü ortamda…

Sürekli mutasyona uğrayan ve yeni varyantları ortaya çıkan koronavirüsle mücadelede ortaya çıkan Delta ve Mu varyantlarıyla ilgili söylediği önemli:

“Koronavirüste Delta genetik değişimler öteden beri biliniyor. Zaten bilindiği için aşının Alfa, Beta, Delta, Mu gibi varyantları tanımlandı.”

Ardından…

“Bu varyantların hastalık yapma özellikleri de farklılık gösteriyor” dedi ve şu öngörüde bulundu:

“Şu anda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Delta varyantı baskın durumda. Fakat bunun gelecekte değişme ihtimali de bulunuyor.”

Bakışı şu:

“Aşılama tüm varyantlara belli oranlarda koruma sağlıyor. Çok radikal değişiklik olursa, aşı kombinasyonu içeriğinde güncelleme yapılabilir.”

Önemsediği şu:

“Bugün için en başarılı toplumsal korunma yolu aşı uygulaması.”

Şunu da özellikle vurguluyor:

“Ancak aşılanan insanların da virüsü alması ve semptomsuz olarak başka insanlara bulaştırması mümkün.”

Uyarısı şu:

“Bu nedenle, maske kullanımını bırakma lüksümüz olamaz.”

Çağrısı da şu:

“Özellikle gençlerimizi, çocuklarımızı bilinçlendirmeli ve uyarmalıyız.”

Ardından…

“Okullarda HES kodu kontrolünün ve maske kullanımının sıkı şekilde takip edilmesi gerekir” dedi ve şöyle seslendi:

“Bir kez daha öğretmenlerimize seslenmek istiyorum. Başımızın tacı öğretmenlerimizin topluma örnek olarak aşılamalarını tamamlamaları gerektiğine inanıyorum.”

Şunu da ekledi:

“Duyarlılıklarıyla velilere ve çocuklarımıza yol göstermiş olacaklar.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X