Bu kadınlar ne yapıyor!

OLAY TV’nin sevilen programı SPOR EKSTRA’da bu hafta ‘Flag Futbolu’ var…

Bu kadınlar ne yapıyor!

RECAİ UYSAL

 

Son yıllarda Türkiye’de ilginin her geçen gün arttığı Amerikan Futbolu’ndan esinlenerek ortaya çıkan bayrak futbolunun Bursa’daki kadın temsilcileri, Uludağ Timsahlar adı altında toplandı…

Türkiye Amerikan Futbol Pro 1. Ligi’nde mücadele eden Uludağ Timsahlar, şimdi de adını Kadınlar Flag (bayrak) Futbolu’nda duyurmaya başladı. Kurulduğu günden bu yana korumalı futbolda oldukça başarılı işlere imza atan Bursa ekibi, henüz ligi bulunmamasına karşın Flag Futbolu için kolları sıvadı.

Geçtiğimiz yıl kurulan ekip, Amerikan Futbolu Federasyonu’nun değişmesi nedeniyle lig oluşturulamamasına karşın mücadeleye devam ediyor. 

LİGİ BEKLİYORLAR

Antrenmanlarını Uludağ Üniversitesi’ndeki sahada gerçekleştiren Uludağ Timsahlar Flag Futbolu Takımı, zorlu şartlara rağmen ligin kurulmasını da dört gözle bekliyor.

Uludağ Timsahlar’da Amerikan Futbolu oynayan Ataberk İnce ve Melih Şahin’in çalıştırdığı Bursa ekibi, şimdilik katıldıkları turnuvalarla tecrübe kazanmaya çalışıyor.

Flag futbolunun Amerikan futboluylo birçok benzerliği bulunduğunu söyleyen ve 6 yıldır Amerikan futbolu oynayan Antrenör Ataberk İnce, şunları söyledi:

FARKLARI VAR

“Flag futbolu, Amerikan futboluyla birçok benzer özelliğe sahip. Ekipman farklılıkları var. Bir de Ameriken futbolunda takımlar sahaya 11’er kişiyle çıkıyorlar flag futbolunda 7’şer. Gerçi bazı Avrupa ülkelerinde 5’er kişiyle de oynanıyor. Amerikan futbolunda kask, korumalık ve dizlik var.

Flag futbolunda ise bunlar yok. En büyük fark ise birinde rakip oyuncuyu düşürmeye çalışıyorsunuz diğerinde bayrağını almaya. Şuan herkese kapımız açık.’

TELEFONUNU SATTI

‘Henüz resmi bir ligimiz yok ancak, İstanbul’daki takımlar kendi liglerini kurdu. Biz de Anadolu’daki takımlar olarak Anadolu Flag Futbolu Ligi’ni kurduk. Tabii ki lig kurulamaması için en büyük sorun maddi. Ulaşım ve konaklama ihtiyaçlarını cebimizden ödüyoruz.

Mesela haftasonunda Anadolu Ligi ilk etabında mücadele ettik. Ancak, turnuvaya son gün gidebildik. Borç paralar bulduk. Hatta arkadaşlarımızdan biri cep telefonunu sattı.’ 

SPOR EXTRA 22.45/OLAY TV

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X