Bu kanyon sonbaharda bir başka güzel

Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki ‘Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı’, sarp kayalıkları, sıcak su kaynağı, kaya hamamı ve şelalesiyle her yıl binlerce kişi tarafından geziliyor.

Bu kanyon sonbaharda bir başka güzel

 İlçe merkezine 9 kilometre uzaklıktaki kanyonda, tahta merdivenleri aşıp bendin üzerine çıkan ziyaretçileri, yüksekliği 70 metreyi bulan kayalar karşılıyor.

selale.jpg

Özellikle hafta sonları kent yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen ve huzurlu bir ortamda geçirmek isteyen ve spor yapmak için bölgeye gelenler, Uludağ’ın temiz havası, sarı ve yeşilin tonlarıyla bürünen doğanın keyfini çıkarıyor.

Yaklaşık 1.7 kilometrelik yürüyüş parkuru bulunan kanyon, farklı renklerle eşsiz güzelliğe büründüğü sonbaharda ziyaretçilerini bekliyor. 

sadagi-2.jpg

“CENNETİ GÖRMEK…”

Turistik mekan, ‘Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı Ekoturistlerle Buluşuyor’ projesi kapsamında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) finansmanıyla tanıtım merkezi binası, 6 kameriye, 4 ahşap köprü, biyolojik çalışma merkezi ve merdiven yaptırılarak güvenli hale getirildi.

selale2.jpg

Kanyonu, ‘dünyanın sekizinci harikası olarak tanımlayan Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, özellikle son 5 yılda kanyona ciddi yatırımlar yaptıklarını ve bunun meyvelerini ziyaretçi sayısının artmasıyla aldıklarını anlattı.

Tatlıoğlu, “Kanyona doğa tutkunlarını, ‘Cenneti görmek için ölmeniz şart değil dünyadaki cenneti size gösterelim’ sloganıyla çağırıyoruz. Her geçen yıl çağrımıza kulak verenlerin sayısı artıyor.

Birkaç yıl önce 100 bine ulaşmayı hedeflerken şimdi bu rakamın çok üzerine çıktık. Burası her mevsim güzel ama sonbaharda ayrı bir güzel. Sarısı, mavisi, yeşili, kısacası renklerin her tonu var burada” diye konuştu.

le5.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X