Bu kavşaklar acil çözüm bekliyor

Yazın 300 bin yazlıkçının her gün kullandığı Mudanya Yolu Geçit Kavşağı, İzmir Yolu Carrefour Kavşağı, Çevre Yolu Acemler Mezarlıklar Müdürlüğü önü ve İstanbul Yolu Özdilek Kavşağı vatandaşı oldukça zorluyor.

Bu kavşaklar acil çözüm bekliyor

Geçtiğimiz yıllarda Bademli’deki kavşak inşaatı sebebiyle daha fazla eziyet çeken Mudanyalı yazlıkçılar, bu köprülü kavşağın bitirilmesi ile kısmen rahatladı. Ancak bu arada Balat’a ve Geçit Özdilek arkasındaki yeni binalara taşınan yüzlerce yeni hane sebebiyle Teknik Malzeme önündeki ışıklar sıkıntı oluşturmaya başladı. Yeni iş merkezlerinin de açılması ile iyice araç yoğunluğu artan bölge şimdi Mudanya’ya giden vatandaşlara 15 dakikalık bir engel oluşturuyor. 

 

Sabah Bursa’ya geliş istikameti, akşam Mudanya’ya gidiş istikameti şişiyor. Vatandaşlar, Balat’ta oturanların evlerine Korupark Kavşağı’ndan girip Minareli Çavuş, cezaevi önündeki geniş yolu kullanarak ulaşmalarının mümkün olduğunu belirterek, “Belediye yaz mevsiminde Geçit-Balat kavşağını kapatabilir. Böylece Mudanya istikameti akışlı hale gelir. Bademli ve Emek kavşağını kullanan vatandaşlar da Balat’a rahatça ulaşabilirler.”dediler. Vatandaşlar, Başkan Recep Altepe’nin Balat kavşağını raylı sistem uzatma projeksiyonuna göre bir an önce yapmasını istediler.

Bu arada akşam saatlerinde benzer trafik çilesi İzmir Yolu Carrefour Kavşağı Media Markt önünde de yaşanıyor. Buradaki tıkanıklık İzmir Yolu’nun Acemler ve Merinos’a kadar şişmesine sebep oluyor. Bir başka sıkıntılı durumu ise Çevre Yolu’ndan İzmir yönüne gitmek için Acemler Kavşağı’nı kullanan sürücüler yaşıyor. Soğukkuyu Kavşağı’nın kapatılmasıyla buraya daha fazla araç yönlenince kavşak kilitleniyor. Sürücüler Mezarlıklar Müdürlüğü duvarının biraz geri çekilerek yolun iki şeride çıkarılmasıyla sıkıntının ortadan kaldırılacağını düşünüyor. 

Öte yandan, İstanbul Yolu’nda Buttim Kavşağı hayata geçirilmesine rağmen Özdilek Kavşağı’nın kapatılmaması da trafik ışıklarında geçen süreyi arttırıyor. Sürücüler Buttim Kavşağı yapılmasına rağmen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önündeki üst geçidin bir önce tamamlanıp trafik ışıklarının kaldırılmasını ve Özdilek Kavşağı’nın kapatılarak Buttim Kavşağı’nın kullanılmasını istiyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X