Bu kez başaramadı

ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilim şiddetini koruyarak devam ediyor.

Bu kez başaramadı

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon tarafından yapılan açıklamayla Kuzey Kore tarafından bir füze denemesi daha yapıldığı ancak bu denemenin başarısızlıkla sonuçlandığı iddia edildi. Son testin dün sabah saatlerinde sahil şehri Sinpo yakınlarında yapıldığı açıklanırken bakanlık yetkilileri kullanılan füze türünün kesin olarak belirlenemediğini duyurdu.

Kuzey Kore son aylarda ardarda balistik füze denemeleri yapmış ve nükleer başlık da takılabilen bu füzelerle yapılan denemelere bölge ülkeleri tepki göstermişti.

Güney Kore Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘Kuzey Kore Sinpo’dan (doğudaki bir liman) belirlenemeyen bir tipte füze denemesi yaptı’ dendi ve denemenin ‘başarısızlığa uğradığı’ kaydedildi.

PENCE GÜNEY KORE’DE

Bu arada ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence dün 10 gün sürecek Asya turunun ilk durağı olan Güney Kore’nin başkenti Seoul’e gitti. ABD ve Güney Kore’nin Kuzey Kore’nin nükleer ve füze programlarını engellemek için seçenekleri masaya yatırmaları bekleniyor. Mike Pence’in ziyareti, bölgede gerilimin tırmandığı bir zamana denk geliyor.

ABD Kore yarımadasına bir uçak gemisi, iki güdümlü roket yok edicisi ve bir güdümlü roket kruvazerinden oluşan bir grup savaş gemisi yola çıkarmışken, Mike Pence’in de ziyareti sırasında ABD’nin bölge müttefiklerine desteğini yinelemesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X