Bu kez sahte polis tuzağa düştü

Sahte polis, tuzağa düşürdükleri yaşlı kadından paraları almak isterken suç üstü yakalandı.

Bu kez sahte polis tuzağa düştü

Çekirge Mahallesinde oturan Fatma Onbaşı (67),’ın önceki sabah telefonu çaldı. Fatma Onbaşı’yı arayan kişi kendisini,  Ulucami yakınında geçen Nisan ayında meydana gelen bombalı saldırı ve kuyumucudaki soygun nedeniyle araştırma yapan polis olarak tanıtıp, Odabaşı’nın adının bu olaylarda geçtiğini belirterek, evdeki tüm parayı poşede koyarak kapısının önüne bırakmasını istedi. Bunun üzerine Onbaşı, emekli maaşından artırdığı bin 980 lirayı bir poşete koyarak kapının önüne bırakıp evine girdi. 

POLİS TARAFINDAN SUÇ ÜSTÜ YAKALANDI

Daha önceki dolandırıcılık olaylarından polisin takibinde olan Mustafa Ö. (28) adresini öğrendiği Odabaş’ın, kapıya bıraktığı paraları alınca Yankesicilir ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince suç üstü yakalandı.  

ÖNCE İNANMADIM SONRA İKNA ETTİLER

Sabah ev işlerini yaptığı sırada ekranda 155 yazan telefon ile arandığını söyleyen Fatma Onbaşı, ‘Bu kişi bana kimlik bilgilerimi teker teker söyledi. Sonra da evdeki paralarımı istediler. Önce inanmadım sonra ikna ettiler. Gerçeği evime gelen polislerden öğrendim’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X