Bu Konak Sanat Kokuyor

Keçiören Belediyesi tarafından restore ettirilen ve ismini bahçesindeki asırlık dut ağacından alan tarihi Dutlu Konak iki yıldır sanatsal faaliyetlere…

Bu Konak Sanat Kokuyor

Keçiören Belediyesi tarafından restore ettirilen ve ismini bahçesindeki asırlık dut ağacından alan tarihi Dutlu Konak iki yıldır sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapıyor. 1977 yılında tescil ettirilen 3 katlı ahşap bina, prestij çalışmalarında usta hocaları buluşturuyor. Atölye çalışmaları yapılan Konakta alanında uzman hocalar tezhip, hat, minyatür, çini, ebru, ahşap oymacılık, alüminyum rölyef, mozaik gibi sanat dallarında eşsiz eserler ortaya çıkarıyorlar. Yurt içi ve yurt dışından da ziyaretçilerin geldiği konakta toplamda 9 branşta eserler veriliyor. Keçiören Belediyesinin bir yıllık bir restorasyon süreci sonrasında hizmete açtığı ve workshop olarak kullanılan konakla ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak şunları söyledi: “Sanata verdiğimiz değeri her fırsatta gösteriyor ve sanat çalışmaları için mekan tahsisimizi sürdürüyoruz. Aslına uygun bir şekilde restore ettirdiğimiz toplamda 8 oda ve bir toplantı salonunun bulunduğu Konağımız görsel bir şölen izlemek isteyenleri bekliyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X