Bu köprüden sandalla geçiliyor

Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Haydaroba ve civarındaki 6 köyü ilçeye bağlayan köprü, baraj sularının yükselmesiyle tamamen su altında kaldı.

Bu köprüden sandalla geçiliyor

Vatandaş ilçeye gitmek için ya baraj gölünün etrafından dolaşmak ya da köydeki tek sandalın önünde sıra beklemek zorunda… Karşı kıyıya ulaştıklarında başka bir araç bularak yollarına devam ediyorlar. Soğuk hava nedeniyle sandalın motoru çalışmadığında ise tek çare kürek çekmek oluyor. Olumsuz koşullar, dünyada eşi benzeri görülmemiş bu fotoğrafı da beraberinde getiriyor; yani köprünün üstünden sandallarla geçmeye çalışan köylülerin fotoğrafını…

25 KM DOLAŞMAKTANSA

Köyü ilçeye bağlayan köprüde her yıl aynı sıkıntının yaşandığını söyleyen vatandaşlar, “Birkaç gün önce su daha alçaktı. Araçlar olmasa da büyük traktörlerle geçilebiliyordu. Ancak eriyen kar suları, suyun seviyesini artırdı. Köprü tamamen suya gömüldü. İlçeye ulaşmak için ya diğer köyleri dolaşmak yada sandalı kullanmak gerekiyor” diye konuştu.

Bu sorunu yetkililere ilettiklerini ancak bir netice alamadıklarını söyleyen Köy Muhtarı Halil Özkanlı, “Çok sıkıntı çekiyoruz. Yağışlarda böyle oluyor, 8 ay sıkıntı yaşanıyor. Yenice’ye ulaşmak için 25 kilometre dolaşmak gerekiyor. Yada böyle kayıkla geçiyoruz. Bu da tehlikeli” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X