Bu koşu hiç bitmeyecek!

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu kapsamında Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirildi. Emanetler, yarın Anıtkabir ve Samsun’a ulaşacak.

Bu koşu hiç bitmeyecek!

Türkiye Selanik Başkonsolosluğu, Türkiye Atletizm Federasyonu, İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) iş birliğinde bu yıl 35’incisi düzenlenen organizasyon dolayısıyla sınır kapısında tören gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili, uzun yıllardır düzenlenen koşunun her bir adımının ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal ise Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da tüm olumsuzluklara rağmen Samsun’a çıktığını anımsatarak, “19 Mayıs gençlere armağan edilmiştir. Bunun sorumluluğu büyüktür. Şehitler verilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlere emanettir. Bu emaneti korumak, daha iyi noktalara ulaştırmak ve gelecek nesillere sarsılmaz şekilde bırakmak gençlerin başlıca görevidir” ifadelerini kullandı.

‘İLELEBET BAĞLI KALMA YEMİNİ…’
BTTDD Genel Başkanı Hasan Küçük de, “35 yıldır bu geleneksel organizasyonun bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya gözlerini açtığı Selanik’teki evinden alınan kutsal emanetin, cumhuriyetin kuruluşunun beşiği olan Samsun’a taşınması Türk halkı ve Batı Trakya Türkleri için özel bir anlam taşımaktadır. Bu etkinlik, özünde, hep birlikte omuz omuza kurduğumuz cumhuriyetimize ilelebet bağlı kalma yeminimizin bir simgesidir” diye konuştu.

Törenin sonunda günün anısına BTTDD Genel Başkanı Hasan Küçük, yetkililere plaket sundu. Bu arada kendilerine teslim edilen Ata toprağını yarın atletler Anıtkabir’e, BTTDD Genel Başkanı Hasan Küçük ise Samsun’a ulaştıracak. Bayrak koşusu şeklinde gerçekleşen organizasyonda atletlerin 737 kilometrelik güzergahı 54 saatte tamamlaması hedefleniyor.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Küçük (solda), Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal’a (sağda) plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X