Bu kupalar Bursa’ya az bile

Bursa’nın iki şampiyonu Final’de buluştu, başarıya giden yolu anlattı… Bursa Büyükşehir Belediyespor Başkan Vekili İlhan Satık ve Bursaspor Futbol Okulu Koordinatörü Hakan Cenkçiler, Bursa’ya aynı gün iki kupa kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söy

Bu kupalar Bursa’ya az bile

Olympiakos’u yenerek 2. kez Challenge Kupası’nı kazanan Bursa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı ile 4. Uluslararası U12 İzmir Cup’ta şampiyonluğa ulaşan Bursaspor Takımı’nın temsilcilerini OLAY TV’nin lokomotif programı FİNAL’de ağırladık…

İlk sözü de Bursa Büyükşehir Belediyespor Başkan Vekili İlhan Satık’a verdik.

Bursa’nın tarihi günlerinden birini yaşadığını belirten Satık, “Aslında bu işi Yunanistan’da bitirebilirdik. Bursa’da kupayı kaldıracağımıza adımız gibi inanıyorduk. Uzun zamandır verdiğimiz emeğin karşılığını aldık ve kupayı ikinci kez Bursa’ya getirdik” dedi.

ALTEPE BÜYÜK ŞANS

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin futbolda Bursaspor’un bir marka olmasından dolayı amatör branşlara önem vermesinin meyvelerini yemeye başladıklarını ifade eden Satık, “Başkan Altepe’nin direktifleriyle salon sporlarına önem verdik. Voleybolda altyapıda Türkiye’nin en iyi kulübüyüz. 21 branşımız var. Okul sporlarına da destek veriyoruz. Rakip takımlar Bursa’ya geldiklerinde salonumuza ve tesislerimize hayran kalıyorlar. Türkiye’ye örnek olan bir belediyeyiz. Çarşamba günü Beşiktaş ile Avrupa’ya gitmek için maç yapacağız. Bu kupalar yetmez. Daha iyilerini Bursa’ya getirmeliyiz. Bunun için çok çalışıyoruz” diye konuştu.

GURUR KAYNAĞI OLDU

12 yıldır Bursaspor Futbol Okulu Koordinatörlüğü yapan Hakan Cenkçiler ise çalışmaların meyvelerini topladıklarını söyledi.

Futbol okulundan bugüne kadar onlarca çocuğun Bursaspor altyapısına ve A Takıma kadar yükseldiğini, milli takımlarda görev aldığını belirten Cenkçiler, “İzmir’de elde ettiğimiz şampiyonluk çok büyük gurur kaynağı oldu. Biz orada daha önceki turnuvalarda da olduğu gibi Bursaspor’u en iyi şekilde temsil etmek için gittik. Oyuncularımızı kupayı almaları için şartlandırmıyor, strese sokmuyoruz. Keyifle futbollarını oynuyorlar, Bursaspor armasını en iyi şekilde temsil ediyorlar. Elde ettiğimiz şampiyonluğun haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

ÖZLÜCE’DE FUTBOL OKULU

Bursaspor Futbol Okulu’nda 500 dolayında öğrenciyle çalıştıklarını ve diğer illerde de şubeler açarak Bursaspor sevgisini tüm yurda yaymaya başladıklarını belirten Hakan Cenkçiler, “8 yıldır okullarla iş birliği yapıyoruz. Futbol okulumuzun öğrencileri 4 Türkiye şampiyonluğu elde etti.

İki de final kaybettik. Önümüzdeki yaz döneminde Özlüce Tesislerimizde 400 öğrencili Futbol Okulu açmayı hedefliyoruz. Ayrıca Gençlik Geliştirme Program Sorumlumuz Adnan Örnek’in küçük yaş gruplarının tecrübe kazanmaları için yurtdışına turnuvalara gönderme projesi var. Bursaspor’a hizmetimiz bundan sonra da artarak devam edecek” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X