Bu kurlar geçici işinize bakın

Piyasalarda son günlerde yaşananların Türkiye’nin gerçeğini yansıtmayan, suni hareketlenmeler olduğunu savunan Bakan Zeybekci, ”Bunlar canımızı yakıyor.

Bu kurlar geçici işinize bakın

Fakat bunlar Türkiye’nin kalıcı hastalığı değildir; geçicidir. İşinize bakın, önünüze bakın” dedi.

Döviz kurlarında rekor üstüne rekor kırılırken, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den önemli açıklamalar geldi. Zeybekci, dün İstanbul’da  ‘Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, kurdaki yükselişle ilgili olarak, ‘Bunlar hiçbir şekilde Türkiye’nin gerçeğini yansıtmıyor’ dedi.

Kurda mevcut seviyelerin geçici olduğunun altını çizen Zeybekci şöyle devam etti: ‘Türkiye’nin 1 yıllık vadeli mükellefiyetlerini göz önüne alın, Merkez Bankası stoklarına bakın, ödeyeceği mükellefiyetlerine bakın…

Türkiye’nin fazlası var, kasada fazlası var. Buna rağmen yaşadığımız şeyler Türkiye’nin gerçeğini yansıtmıyor. Bunlar canımızı yakıyor. Fakat bunlar Türkiye’nin kalıcı hastalığı değildir. Bunlar geçicidir. İşinize bakın, önünüze bakın. Bu suni şekildeki hareketlenmeler geçecektir ve Türkiye önüne bakacaktır.”

TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPAN KAZANACAK

Bakan Zeybekci, dünyanın hiçbir ülkesinin Türkiye gibi bir gelecek vadetmediğine dikkati çekti. Türkiye’nin büyüyeceğini ifade eden Zeybekci, ”Türkiye’ye yatırım yapan herkes kazanacak. Onun için başka yerlerden gelen, başka şekillerde Türkiye’ye dayatmaya çalışılan, ‘Aman Türkiye ezber bozmasın’ diye yapılan yaklaşımlara pek itibar etmeyin’ dedi.

Zeybekci, Türkiye’nin 2018 yılında da G20 ve OECD içinde yine en hızlı büyüyen ülkelerden olacağını ileri sürerek şunları kaydetti: ‘İhracatımızın gelişimini görüyoruz.

Yatırım teşvik talebini görüyoruz. Kapasite kullanım oranlarında yüzde 80’lere geldik. Bütün bunların arkasından Türkiye için 2018 yılında yüzde 6 ve hatta yukarı yönde bir büyüme tahmin ediyoruz.

Türkiye Avrupa’da önümüzdeki 10 yıl boyunca bu büyüme oranlarıyla Avrupa’nın bir numarası olmaya devam edecek. Bunlar Türk ekonomisinin bir gerçeği. Türkiye bunu yapacak. Siz de gelecekle ilgili tahminlerinizi buna göre yapın.”

TRUMP’IN AÇIKLAMASI KURLARI UÇURDU

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’deki kimyasal saldırıyla ilgili Twitter hesabından ‘Hazır ol Rusya, füzeler gelecek’ açıklaması yapması döviz kurlarını yeni rekor seviyelere taşıdı.

Bankalararası piyasada dün sabah saatlerinde 4,1550 ile tarihin en yüksek seviyesine çıkan dolar/TL, Trump’ın açıklaması sonrası 4,1944 ile yeni zirvesini yaptı. Euro/TL de 5,1914’e çıkarak tüm zamanların en yükseğini gördü.

Gün sonuna doğru dolar 4,15’ten, Euro ise 5,14 seviyesinden alıcı buldu. Küresel satış baskısının yanında yüksek cari açık ve yüksek enflasyona ilişkin endişelerle Türkiye piyasaları daha çok etkileniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X