Bu kuşların fiyatı dudak uçuklatıyor

Bursa’da oynarı olarak tanınan Yaşmaklı ve Karabaş cinsi kuşlarının fiyatları dudak uçuklatırken, satın almak isteyenlerinse aylarca sıra beklemesi dikkat çekiyor.

Bu kuşların fiyatı dudak uçuklatıyor

Bursa’da oynar olarak tanınan Yaşmaklı ve Karabaş cinsi kuşların müşterileri aylarca sıra bekliyor. Merkez Yıldırım ilçesinde özellikle Yaşmaklı ve Karabaş cinsi Bursa oynarı yetiştirdiğini belirten Metin Avcı, “Yetiştirdiğim Yaşmaklı oynarının çifti piyasada 5 bin lira ve 7 bin lira arasında rahatlıkla alıcı bulurken, Karabaş oynarlarının 4 bin lira ile 6 bin lira arasında fiyatı değişiyor. Türkiye’nin birçok yerinde müşterisi bulunuyor. Bu kuşların fiyatının pahalı olmasının en büyük sebebi saf kan kuşlar olmasıdır” dedi.

Bursa oynarının Türkiye’de ve özellikle balkan ülkelerinde iddialı bir kuş türü olduğunu ifade eden Avcı, “Uzun yıllardır bozulmayan saf damar ırktan gelen bu kuşlar artık piyasada çok az kişide kaldığı için değerli oluyor. Oynar kuşu birçok özelliği ile ön plana çıkıyor. Nazik ve gösterişli uçma özelliği yüksek olan bu ırklara ilgi çok büyük. Bu kuşları adeta bebek bakar gibi bakıyoruz. Güvenlikli sağlıklı 7-24 kamera sistemi ile gözetim altında tutuyoruz” diye konuştu.

Yaşmaklı ve Karabaş cinsi Bursa oynarı almak için sırada bekleyen insanlar olduğunu belirten Avcı, kuşlara bu kadar para veren kişilerin kuştan anlayacağını ve boşuna aylarca sıra beklemeyeceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X