Bu meslekler Yıldırım’da kaybolmayacak

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kaybolmaya yüz tutmuş iş kollarından biri olan çömlek ustalığını icra eden ailenin atölyesini ziyaret ederek onur belgesi verdi.

Bu meslekler Yıldırım’da kaybolmayacak

Yıldırım Belediyesi, unutulmaya yüz tutan mesleklerin yaşatılması için nitelikli projeleri hayata geçiriyor. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gelişen teknolojiye rağmen mesleklerini sürdürerek adeta zamana meydan okuyan, çanak ve çömlek üreticisi Fikret Tuna ve ailesini Karapınar Mahallesi’ndeki atölyesinde ziyaret ederek onur belgesi takdim etti. Kaybolmaya yüz tutan bir mesleği sürdürdüğü için Fikret ustaya teşekkür eden Başkan Edebali, “Yıldırım çok büyük kültür zenginliğini içinde barındıran bir ilçe. Bu zenginliklerden geleneksel çanak ve çömlek imalatını sürdüren Fikret Tuna 40 yıldır ailesi ile birlikte sanatını icra ediyor. Buradaki el emeğinin, üretilen ürünlerin sanatsal değeri bizim için çok önemli” dedi.

‘USTALARIMIZIN YANINDAYIZ’

Fikret ustanın teknolojiye direnerek ve zor şartlar altında mesleğini sürdürmesinin önemine işaret eden Başkan Edebali, “Yıldırım’da geleneksel sanatları sürdüren işletmelere destek veriyoruz. Belediye Meclisi’mizden çıkan karar ile el dokuma işleri, bakırcılık, ahşap oyma, çini ve çömlek yapımı, yorgancılık, yemenicilik, bastonculuk, yazmacılık, oymacılık gibi kültürel ve sanatsal değeri olan meslek dallarında faaliyet gösterenlere bazı kolaylıklar da sağlıyoruz. Bu mesleklerin yaşatılmaları, sonraki kuşaklara aktarılmaları lazım” diye konuştu.

’40 YILDIR İLK DEFA BAŞKAN ZİYARET ETTİ’

40 yıllık meslek hayatında ilk defa bir belediye başkanı tarafından ziyaret edildiğini ve bu yüzden çok duygulandığını söyleyen Fikret usta ise “Sizin buraya gelip beni ziyaret etmeniz bile benim için çok önemli. Zor ve sabır isteyen bu mesleği sürdürmek kadar gelecek nesillere de aktarabilmek oldukça önemli. Oğlum, turizm ve otelcilik okuduğu halde 2000 yılında yanımda çalışmaya başlamasaydı belki de atölyemizi o günlerde kapatma tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktık. Yıldırım Belediyesi’ne ve Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X