‘Bu okul Atatürk kokuyor’

Bursa’nın en köklü okulu ünvanını taşıyan Bursa Erkek Lisesi’nin Gelenekel 134. Pilav Günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da yine duygusal buluşmalara sahne oldu.

‘Bu okul Atatürk kokuyor’

SEYİT GÜNDOĞAN 

Okulda gerçekleşen Geleneksel Pilav Günü’ne Büyükşehir Belediye Başkanı adına Muhsen Özlükurt, eski Başbakan Yardımcısı  Ertuğrul Yalçınbayır, CHP eski Bursa Milletvekili Yahya Şimşek, CHP İzmir eski Milletvekili Mehmet Ali Susam, okul idaresi, öğretmenleri, öğrencileri ile eski ve yeni bir çok mezunu katıldı.

Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cevdet Ulu, 134. pilav gününü gerçekleştirmenin kıvanç ve sevincini yaşadıklarını belirterek, Erkek liseli olmaktan gurur duyduklarını söyledi. Okulun 1944 mezunu 93 yaşındaki Avukat Turgut Bulut’un konuşması ise ayakta alkışlandı. Eski anılarını anlatan Bulut, “Erkek Lisesi talebelerinin yurt sevgisi ile dolu olan bir okul. Bu okulun her yanı Atatürk kokuyor. Bu okula ve Türkiye Cumhuriyeti’ne sahi çıkın” dedi. 

Pilav Günü’nde ayrıca; yaptıkları araştırmayla insan bünyesinde bulunan bir molekülün depresyonu engellediği belirledikleri çalışmayla ‘Avrupa Patenti’ alan 1987 mezunu Uludağ Üniversitesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Çavun ile 1990 Mezunu Doç. Dr. Mustafa Sertaç Yılmaz’a plaket verilirken, 50, 60 ve 70 yıllık mezunlara da Onur Belgesi verildi. Protokol konuşmalarının ardından pilav ikramı yapıldı.    

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X